Minister Žarnić pa nič

Že za prejšnjo, še ne jubilejno številko revije EOL smo se začeli dogovarjati s službo za odnose z javnostmi na Ministrstvu za okolje in prostor za intervju z novim okoljskim ministrom Rokom Žarnićem. Seveda smo sprejeli obrazložitev, da je prehitro. Pa še bolje je, smo razmišljali, če bo minister v jubilejni, 50. številki. Kajti prav zdaj je deset let, kar smo začeli izdajati revijo Embalaža. Takšno je bilo namreč najprej ime revije. No, v dveh mesecih se je v dogovoru s kabinetom ministra in službo za odnose z javnostmi marsikaj dogajalo, a nič zgodilo. Tudi v zakonitem roku ne, ko bi minister moral odgovoriti na vprašanja. Zato jih v tej številki objavljamo in pričakujemo odgovore.

Skorajda samoumeven bi bil komentar o tej ministrovi nerodnosti ali neodgovornosti. Ali kar koli je že to. Saj brezbrižna zbeganost pred javnostjo najbrž ni. Toda javnost upravičeno pričakuje polnokrvne ministre, če se že odločijo, da so ministri. Še posebej, če gre za okoljsko ministrstvo in okolje, ki potrebuje močnejše politične in menedžerske sape. Če ne že kar veter.

V jubilejni reviji smo objavili nekaj mnenj bralcev, partnerjev. Posebej smo prijazno pozorni do več kot 250 oglaševalcev, ki so EOL sprejeli kot medij za tržna sporočila. In tako reviji polnili pljuča, nam pa dajali pogum. Za naprej, seveda.

Ne prezrite. Podpisali smo koprodukcijsko pogodbo s TV Slovenijo o snemanju okoljskih oddaj. Sicer pa, dobimo se v Celju, na VII. okoljskem simpoziju (Ne)varno ravnanje z nevarnimi odpadki v Sloveniji. Takrat tudi nazdravimo petdeseti številki.

Jože Volfand,
glavni urednik


Na trgu naj bo več povratne embalaže

Ran v okolju vse več, inšpektorjev premalo

Študentje prihajajo z vseh koncev sveta


Revijo si lahko .pdf formatu prenesete tukaj.