Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine zelenaslovenija.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Fit media d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik).

Spletna trgovina na naslovu https://www.zelenaslovenija.si/ (v nadaljevanju spletna trgovina) je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov in storitev uporabnikom. Upravlja jo podjetje Fit media d.o.o. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem. Kupec je pravna oseba, ki poravna obveznosti nastale pri nakupu izdelkov in storitev v spletni trgovini.

Ponudnik in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek spletne trgovine s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve spletne trgovine ima uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 1. Splošno

Z uporabo spletne trgovine se strinjate z vsemi nadalje navedenimi pogoji. Ponudnik si prizadeva, da bi te strani vključevale samo točne in verodostojne informacije. Vendar se te informacije lahko kakorkoli spreminjajo brez predhodnega obvestila, za kar ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti, za vsebino in napake, ki bi morebiti nastale. Ponudnik ne odgovarja, če bi zaradi česarkoli (napake, virusi) prišlo do okvare vaše strojne opreme. Ponudnik lahko brez predhodnega obvestila spreminja te pogoje.

 1. Plačilne metode

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo preko sistema PayPal

Račun bo kupcu na voljo znotraj uporabnikovega računa.

 1. Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo 22 % ali 9,5 % DDV.  Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini zelenaslovenija.si in se lahko razlikujejo od cen na drugih prodajnih mestih.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

 1. Način dostave in stroški dostave

Po opravljenem nakupu je uporabniku izdelek na voljo v elektronski obliki v spletni trgovini. Upravljavec te spletne trgovine ne zaračunava prenosa podatkov. Uporabnik je sam dolžan preverit ali njegov ponudnik internetnih storitev (ISP) ali mobilni operater zaračunava prenos podatkov.

 1. Postopek nakupa

Kupec najprej izbere izdelke in količino posameznih izdelkov ter jih doda v košarico. Po vnosu izdelkov v košarico nadaljuje postopek nakupa s klikom na gumb »na blagajno«, kjer opravi vse potrebne korake za dokončanje nakupa. V zadnjem koraku s klikom na gumb »potrditev« opravi nakup v spletni trgovini. Po opravljenem nakupu kupec prejme elektronsko sporočilo z vsebovanim predračunom za plačilo naročenih izdelkov.

 1. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od nakupa izdelka podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov info@zelenaslovenija.si.

 1. Varnost nakupa

Podano naročilo za nakup pomeni sklenitev prodajne pogodbe. Ta prodajna pogodba oziroma naročilo za nakup je shranjeno pri ponudniku in ga lahko kupec po pisnem zahtevku dobi kadarkoli v roku 5 let od opravljenega naročila. Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na naši spletni trgovini skrbno varujemo. Zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izvedbo nakupov in izboljšanje delovanja spletne strani. Več o varovanju zasebnosti si preberite na strani Varovanje zasebnosti.

 1. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 1. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na info@zelenaslovenija.si.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.