Zelena Slovenija je v okviru Zelenega omrežja Slovenije letos drugič organizirala natečaj za najbolj prepričljivo trajnostno prakso članov po izboru občinstva. Na natečaju je sodelovalo pet članov Zelenega omrežja Slovenije, ki so na spletnem mestu www.zelenaslovenija.si predstavili svoje uspešne prakse trajnostnega upravljanja zaposlenih. Sodelovali so Telekom Slovenije, Slovenska turistična organizacija, Salus, dm Slovenija in Sava Re. Največ glasov občinstva je prejel dm Slovenija za prakso, kjer s trajnostnimi izzivi zaposlene spodbujajo k trajnostnim spremembam. Zmagovalcu sledita trajnostni praksi Telekoma Slovenije in Save Re.

dm Slovenija je občinstvo prepričal s pilotnim projektom Trajnostni izzivi. Sodelavce so vključevali v različne trajnostne izzive, s katerimi lahko vsak prispeva k trajnostni prihodnosti. S projektom so dosegli, da vsaj 50 % zaposlenih tudi po končanem projektu nadaljuje s trajnostnimi praksami.

Telekom Slovenija je predstavil, kako s prenosom znanja in spodbujanjem inovativnosti krepijo kompetence zaposlenih. Zagotavljajo spodbudno in prijazno delovno okolje, odprto za inovativnost, izvajajo napreden razvojno-izobraževalni program, vzpostavljen imajo digitalni nabiralnik idej ter skrbijo za ključne in perspektivne kadre.

Vključenosti zaposlenih v trajnostne aktivnosti, s katerimi gradijo boljši svet, se zavedajo tudi v Savi Re. S pobudo »Srce za svet« zaposleni z različnimi pobudami in projekti pomagajo ljudem v stiski. S komunikacijskim projektom »Never Alone« gradijo odgovorno in privlačno podobo delodajalca, sistematično pa izvajajo tudi promocijo zdravja na delovnem mestu.

Slovenska turistična organizacija s projektom »Zelena in zdrava pisarna, prijazna Sloveniji« že vrsto let skrbi za prijazno delovno okolje zaposlenih in jih vključuje v zelene aktivnosti. V Salusu pa zaposlene k trajnostnemu delovanju spodbujajo tudi z nagradno igro, preko katere zaposlene ozaveščajo o gradnikih trajnosti v podjetju in delijo eko darila.

Spletno glasovanje je potekalo med 24. oktobrom in vključno 14. novembrom 2022. Splošna javnost je izbirala med najbolj uspešnimi trajnostnimi praksami upravljanja zaposlenih. Skupaj je bilo oddanih 454 veljavnih glasov. Največ glasov s strani javnosti je prejel dm Slovenija (183 glasov), ki prejme plaketo za najbolj uspešno trajnostno prakso upravljanja zaposlenih Zelenega omrežja leta 2022 in posebno predstavitev v reviji za trajnostni razvoj ESG.

Zmagovalcu čestitamo, vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za sodelovanje in predstavitev trajnostne prakse upravljanja zaposlenih.

Rezultati glasovanja (24. 10. – 14. 11. 2022)

Naslov rešitve Ime podjetja/organizacije Število glasov
S prenosom znanja in spodbujanjem inovativnosti krepimo kompetence zaposlenih v Telekomu Slovenije Telekom Slovenije, d.d. 103
»Zelena in zdrava pisarna, prijazna Sloveniji« Slovenske turistične organizacije Slovenska turistična organizacija 43
V Salusu z nagradno igro med zaposlenimi širimo trajnostno delovanje Salus, Veletrgovina, d.o.o. 43
V dm Slovenija s trajnostnimi izzivi zaposlene spodbujamo k trajnostnim spremembam dm drogerie markt d.o.o. 183
Skupaj z zaposlenimi Zavarovalne skupine Sava gradimo boljši svet Sava Re 82

 

Do več informacij o natečaju lahko dostopate na tej povezavi.

Vabljeni tudi, da se nam pridružite na spletni konferenci, kjer bo strokovnjakinja s področja trajnostnega razvoja mag. Vanesa Čanji predstavila pomen trajnostnega upravljanja zaposlenih ter pomembna znanja in kompetence za doseganje trajnostnih ciljev. Člani Zelenega omrežja Slovenije, ki so sodelovali v natečaju, pa bodo predstavili svoje primere iz prakse. Spletna konferenca bo v petek, 25. 11. 2022. Udeležba je brezplačna.