S skupnimi močmi živeti in delati trajnostno

Namen našega pristopa upravljanja zaposlenih na področju trajnosti je v prvi vrsti osredotočen na same zaposlene, na način, da v »delati in živeti trajnostno« vključi vsakega od njih. Kako torej živeti trajnost? Želimo, da trajnost ne ostane samo na papirju, želimo, da trajnost ne ostane zgolj kot naloga vodij, želimo, da trajnostno živimo in delamo vsi zaposleni v podjetju. Kako torej učinkovito upravljati z zaposlenimi na področju trajnosti? V Salusu smo se lotili od začetka, s promocijo. Z nagradno igro želimo približati trajnost zaposlenim na način, ki motivira in je hkrati zabaven.

Nagradna_igra_za_zaposlene-Salus

Kaj smo s tem dosegli:

  1. Uvid v realno stanje: nagradna igra – kviz nam pomaga pri identifikaciji trenutnega stanja poznavanja področij trajnosti med zaposlenimi.
  2. Generiranje novih idej: z nagradno igro – kvizom smo pridobili tudi nekaj dobrih novih idej, ki so jih podali zaposleni na temo trajnosti. V iskanje poti in rešitev smo torej vključili zaposlene.
  3. Simbolika: vsi, ki sodelujejo v nagradni igri – kvizih, prejmejo trajnostni svinčnik, katerega »posadiš« v zemljo in iz njega zraste rastlina – rastimo s trajnostjo skupaj!

Več o našem pristopu k trajnostnemu pristopu upravljanja zaposlenih v kratki prezentaciji:
Salus – Naša trajnostna pot

Salus, Veletrgovina, d.o.o.
Litostrojska 46a
1000 Ljubljana
www.salus.si

Rok za glasovanje je potekel. Hvala vsem za sodelovanje!