Akcija!

Priložnosti in izzivi krožne embalaže

Na praktičnih primerih predstavljamo najnovejše trajnostne embalažne trende in nekatere embalažne rešitve, ki sledijo konceptu krožnega gospodarstva.

86,80 EUR cena brez DDV

Proizvajalčeva razširjena odgovornost od proizvajalcev zahteva odgovornost do izdelka, tudi embalaže, od izvora do obravnave po končani uporabi. To zahteva skrbno oblikovanje in načrtovanje embalažnih rešitev, ki sovpadajo z modelom zapiranja krožnih zank. Vendar, kako prepoznati prave embalažne rešitve za določen namen, ki poleg krožnosti in okoljske sprejemljivosti upoštevajo tudi zaščitno funkcijo embalaže, ustrezno uporabniško izkušnjo, njen promocijski vidik in prinašajo dodatno vrednost izdelku? Kako se lotiti zasnove, kakšni so trajnostni embalažni trendi in kaj se zgodi z določeno embalažo po njeni uporabni dobi?

V okviru spletne konference smo na praktičnih primerih predstavili najnovejše trajnostne embalažne trende ter nekatere embalažne rešitve, ki sledijo konceptu krožnega gospodarstva.

Sklop predavanj je iz spletne konference in vključuje naslednje teme:

  • Embalažni trendi; Urška Košenina, revija EOL / Zelena Slovenija
  • Analiza življenjskega cikla (LCA) pri snovanju embalažnih rešitev; Gašper Gantar, Visoka šola za varstvo okolja
  • Od ideje do prototipa trajnostne embalaže iz papirja in kartona iz alternativnih surovin; Igor Karlovits, Inštitut za celulozo in papir
  • Trajnostne embalažne rešitve valovitega kartona na primeru prakse; Alenka Knez, Ajda Knez Regali, DS Smith Slovenija d.o.o.
  • Trendi in novosti fleksibilne embalaže; Ajda Brazda Mlakar, Nuša Blagotinšek, CETIS FLEX, d.o.o.
  • Izzivi in priložnosti reciklatov in drugih alternativnih plastik za embalažo; Boštjan Jambrovič, Stramex PET d.o.o.
  • Plastična embalaža v krožni zanki; Silvester Bolka, Fakulteta za tehnologijo polimerov
  • Pogovor iz prve roke: Kje konča naša embalaža in kako lahko ponovno zaživi?; pogovor z Andrejem Gombošijem, direktorjem podjetja Saubermacher Slovenija d.o.o.

Dodatne učne vsebine

Priporočamo izobraževanja ali predavanja