Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano

Prvomajska ulica 1
2000 Maribor
Slovenija
www.nlzoh.si
Kontaktna oseba

Novice

 • Nove analizne metode za spremljanje onesnaževal (Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano)

  Strokovnjaki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) smo razvili nove analizne metode za spremljanje onesnaževal iz skupine fluoriranih spojin ...

 • Nove zahteve v Uredbi o obvezni občinski gospodarski javni službi (Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano)

  12. septembra 2018 je bila v Uradnem listu Republike Slovenije (Ur. l. RS 60/2018) objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov.

 • Certifikat evropskih združenj za celovit nadzor nad škodljivci (Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano)

  V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano smo pridobili certifikat Konfederacije evropskih združenj za celovit nadzor nad škodljivci CEPA (Confederation of European Pest Management Associations), s katerim ...

 • NLZOH strokovno usmerjen k materialom, ki so namenjeni stiku z živili

  NLZOH tudi v svoji novi obliki organizacije nadaljuje z visoko strokovnim delom na področju materialov namenjenih stiku z živili. Kot Nacionalni referenčni laboratorij sodelujemo v evropski mreži nacionalnih referenčnih laboratorijev.

 • NLZOH pooblaščen za izvajanje monitoringa stanja površinskih voda (Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano)

  Agencija Republike Slovenije za okolje je Nacionalnemu laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) v juniju 2015 izdala pooblastilo za izvajanje obratovalnega monitoringa stanja površinskih voda v skladu z določbami Pravilnika ...Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija
iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje spletne strani je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.