Od leta 2023 proizvodnjo in sedež podjetja Marles že poganja električna energija iz lastnih virov, pri čemer sami zagotovijo v povprečju več kot 40 % električne energije. S prehodom na lastno pridobljeno energijo je podjetje zmanjšalo letni izpust toplogrednih plinov za 204,30 ton na leto. Za primerjavo, da bi absorbirali enako količino CO2, bi potrebovali 28.512 dreves.

Med trajnostnimi rešitvami podjetja Marles izstopa tudi njihova zavezanost lokalni proizvodnji. Več kot 98 %  vhodnih surovin prihaja iz Evrope in so izbrane skladno z visokimi standardi. Večina materialov je izdelanih v radiju 450 kilometrov od proizvodne lokacije, les ob tem zgolj 250 km, pri čemer je 60 % uporabljenega lesa neposredno iz Slovenije. Les, pridobljen za izdelavo objektov, je preverjenega porekla, sledljiv in trajnostnega izvora. Lesena montažna gradnja ima zato skoraj 7,5 krat manjši neposredni ogljični odtis  v primerjavi z gradnjo z betonom. Čeprav so Marlesove hiše  izdelane na eni lokaciji v Lovrencu na Pohorju, stojijo tudi na drugih kontinentih – od ZDA do Tanzanije.

 Marles z inovativno uporabo tehnik in tehnologij ustvarja globalni trajnostni prispevek k industriji lesenih montažnih objektov. V letu 2021 so razvili koncept večstanovanjske modularne gradnje in kot eden prvih uporabili tehnologijo sNEH skoraj nič energijskih hiš v modularnih objektih, ki tvorijo večstanovanjske stavbe. Pri tem so občutno znižali ogljični odtis večstanovanjskih stavb.

 Vir: Marles hiše Maribor