Akademija Zelene Slovenije – o ravnanju z odpadki kot viri | Tanja Pangerl |
 
Kako zasnovati novo strategijo ravnanja z odpadki, ki jo mora Ministrstvo za okolje in prostor pripraviti do konca leta 2015? Diagnoza stanja. Veliko nejasnosti, neusklajenosti, neučinkovitosti, nezadovoljstva, čeprav se nekaterih rezultatov ne da spregledati. A področje odpadkov zahteva nove, sistemske rešitve. Posvet Zelena strategija ravnanja z odpadki kot viri, ki je med 11.-12. junijem potekal v Celju, v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Agencijo za okolje in Inšpektoratom za okolje, je bil namenjen iskanju novih rešitev v ravnanju z odpadki, izmenjavi mnenj in predlogov ključnih deležnikov v sistemu. Svoja stališča so na posvetu podali predstavniki ministrstva za okolje in prostor, gospodarstvo, komunale, civilne iniciative, shem, zavezancev in drugi. Po segmentih predstavljamo ključne ugotovitve in predloge deležnikov. Del razprav in predlogov bomo objavili v naslednji številki.
 

Strokovni posvet - Zelena strategija ravnanja z odpadki kot viri - foto: Boštjan Čadej


Posvet Zelena strategija ravnanja z odpadki kot viri smo tudi snemali. Posnetke smo združili v sklope. Ogledate si jih lahko na tej povezavi.


Sponzorji posveta

Interseroh Alba Group    MPI-reciklaza   Slopak    Petrol_70_let_logo 


Na posvetu so sodelovali:

mag. Tanja Bogataj. Foto: Boštjan Čadej. mag. Tanja Bolte. Foto: Boštjan Čadej. mag. Jana Miklavčič. Foto: Boštjan Čadej. mag. Vilma Fece. Foto: Boštjan Čadej. mag. Anja Kocjančič. Foto: Boštjan Čadej. Janja Leban. Foto: Boštjan Čadej. Erika Oblak. Foto: Boštjan Čadej. Igor Pipan. Foto: Boštjan Čadej. Martin Ulke. Foto: Boštjan Čadej. Rudi Horvat. Foto: Boštjan Čadej. Dejan Zver. Foto: Boštjan Čadej. Boštjan Šimenc. Foto: Boštjan Čadej. Andrej Pristovnik. Foto: Boštjan Čadej. Igor Lipovnik. Foto: Boštjan Čadej.