Embalaža globalno | Urška Košenina |
 
DS Smith Group je vodilni proizvajalec kartonske embalaže v Evropi in globalni specialist za plastično embalažo. Sedež korporacije je v Angliji. V letu 2015 je DS Smith Group prodala 6 milijard kartonskih škatel, zaposluje 24.700 ljudi, ima 211 proizvodnih prostorov po svetu, prisotna je v 32 državah in se širi še naprej. Zadnji nakup je bila proizvodnja papirja v Turčiji. Lani so kupili tudi avstrijski Duropack, ki je bil v Sloveniji prisoten od leta 1992, ko je postal lastnik Tespacka iz Brestanice. Z združitvijo Valkartona iz Logatca in Tespacka iz Brestanice v podjetje Duropack d.o.o. v letu 2013 je bila narejena priprava za prodajo. DS Smith je v juniju 2015 z nakupom Grupe Duropack kupil tudi Valkarton iz Rakeka. O poslovanju in novitetah je v imenu DS Smith Grupe odgovarjala Majda Androjna, generalna direktorica DS Smith, Packaging Division v Sloveniji.
 

Majda AndrojnaLani je DS Smith Group zaključil nakup Duropacka (Bolgarija, Makedonija, Srbija, Slovaška, Hrvaška in Slovenija). Kaj bodo poslovno in razvojno prinesli nakupi in kakšen položaj ima slovenski Duropack v strategiji vašega razvoja?

Duropack je izjemna poslovna priložnost in sploh zelo komplementarna. Poleg tega je ta nakup naslednji pomemben korak v naši strategiji rasti in povečanja geografskega odtisa. Duropack ima visoka, kakovostna sredstva in vodilno pozicijo na trgu. Veselimo se Duropackovega prispevka k skupni rasti skupine DS Smith Group na atraktivnih trgih, kjer prej nismo bili zastopani.

V vašem trajnostnem poročilu je navedeno, da ste vodilni reciklažer. S katerimi podatki lahko to podkrepite in kako ste optimizirali ravnanje z odpadki? Kako ste organizirali reciklažo, saj vsaka država nima dovolj zmogljivosti za reciklažo odpadkov?

Stare kartonske škatle in papir, ki ga predelamo v recikliran papir in karton, je za nas zelo vredna surovina. V ta namen smo organizirali omrežje, ki šteje preko 10.000 partnerjev. Razpršeni so po celi Evropi. Ti zagotavljajo, da imajo naše papirnice dovolj surovine in da lahko izpolnimo potrebo trga po reciklirani embalaži. Na ta način lahko optimiziramo oskrbovalni krog za izdelke, ki se transportirajo v naših kartonskih škatlah in optimiziramo učinkovitost papirne in kartonske industrije.

Zanimiva je vaša inovacija, mislim na projekt v papirnici Kemsley, kjer ste našli način za reciklažo nereciklabilnih materialov, ki se uporabljajo pri proizvodnji papirja. Za kakšno tehnologijo gre?

DS Smith Group je zavezana k trajnostnemu razvoju v vseh segmentih. Z inovativnim pristopom smo nenehno na lovu za najboljšimi rešitvami za našo bazo strank in tudi za odpadke v papirnici Kemsley. Celotni proces je na ta način bolj trajnosten in ima nižji ogljični odtis. V ta namen smo ustanovili predelovalni center za odpad, ki nastane ob procesiranju in ustvarjanju papirja ter kartona. Predelovalni center za odpad uporablja stroje in opremo, namenjen pa je ločevanju žice, plastike in vlaken, ki se ustvarjajo med proizvodnjo papirja in kartona. Naš cilj je, da tem materialom namenimo nadaljnjo koristno uporabo.

Na kakšne načine zmanjšujete količine porabljenega materiala pri izdelavi kartona?

Številna področja inovacij, ki jih izvajamo, in projekti, ki potekajo, so namenjeni zmanjševanju odpada. To vključuje optimizacijo učinkovitosti embalaže na način, da so specifikacije oblikovanja izdelane z najlažjo gramaturo papirja skozi sofisticirano oblikovanje in kvalitetno načrtovanje proizvodnje, da zagotovimo najučinkovitejšo rabo materiala na kartonskem stroju in na proizvodnih linijah.

Dober primer je avtomobilska industrija, ki se pri transportu ubada s težo transporta komponent. Lahko poveste kaj več o projektu, ki ga izvajate, da bi karton nadomestil les? Kakšne so prednosti takšnega transporta?

Sodelujemo z glavnimi proizvajalci originalne opreme in največjimi igralci v avtomobilski industriji. Konstantno torej spremljamo oskrbovalne verige in izboljšujemo embalažo. Oblikujemo kupcu prilagojeno embalažo. V notranjosti embalaže lahko zagotovimo tudi optimalno pritrditev izdelka ali zaščito izdelka s kartonom, peno, plastiko … Kateremukoli delu avtomobila lahko najdemo primerno embalažo. S kartonskimi rešitvami lahko ponudimo znatno zmanjšanje skupnih stroškov in boljše upravljanje s tveganji: maksimalno število izdelkov v embalaži, embalažne rešitve, ki vodijo neposredno na montažne linije, kar zmanjšuje komplikacije v kupčevi proizvodnji, manjša teža, manj ravnanja z embalažo, nižji transportni stroški, pakiranje v podjetju, enostavno zložljivi paketi itd.

Za podjetje Norway King Crab ste izdelali kartonsko embalažo, ki jim je povečala prodajo in zmanjšala tveganja pri prevozu. V čem je posebna?

Rakovice prevažajo v razsutem stanju, v velikih kartonskih kontejnerjih. Valoviti karton je izdelan iz najmočnejših in najvzdržljivejših kraftlinerjev (visoka gramatura), ki majo dodan premaz. Ta preprečuje vdor vlage. Embalaža je dovolj močna, da je mogoče eno škatlo zložiti na drugo v tovornjaku, tako da je transport še vedno cenovno učinkovit. Tukaj se lahko raki odpočijejo in opomorejo v hotelu za rake in so v pripravljenosti za naročila iz celega sveta. Ko naročilo pride, rake zapakirajo v unikatno embalažo DryPack – suha embalaža, ki je popolnoma neprepustna. Embalaža je prestala ogromno testiranj, da je dobila certifikat za letalski tovorni promet in da lahko zagotavlja najboljšo kondicijo rakov, ko prispejo na destinacijo.

V Parizu ste prejeli tri embalažne oskarje. Med drugim tudi v okoljski kategoriji. Kakšen je vaš pogled na ekodesign, kako inovirate in v čem se ta nagrajena embalaža razlikuje od drugih?

Skupina DS Smith je zavezana k trajnostnemu razvoju na vseh nivojih svojega poslovanja. Težimo k nenehni komunikaciji z našimi strankami, da bi podprli in okrepili njihove okoljske cilje po vsej oskrbovalni verigi. Prizadevamo si za inovacije naših storitev in oblikovanje embalaže v korist kupcev ter okolja. Tem primeru smo posvetili tri leta raziskav in razvoja s podjetjem Veuve Clicquot in proizvajalcem papirja FAVINI. Skupaj smo ustvarili eleganten in unikaten izdelek, ki je narejen iz papirja, ki je mešanica ostankov grozdja in naravnih vlaken.

Na kakšen način se embalažni sektor premika iz modela linearne oskrbovalne verige k modelu krožne oskrbovalne verige? Kaj je gonilo spremembe in kje vidite največje ovire?

Verjamemo, da linearna oskrbovalna veriga govori le polovico zgodbe in ne vidi celotne slike. Za vse kar gre po verigi v eno smer, gre nekaj tudi v drugo smer. Gre za oskrbovalni cikel. Sledljivost, emisije itd. – največji izzivi oskrbovalne verige so namreč krožni. Ko začneš razmišljati o celotnem ciklu šele vidiš celo sliko. Tvoje razmišljanje postane bolj povezano, bolj učinkovito, bolj integrirano. Motivira nas pričakovanje in iskanje rešitev za naše stranke. Z uporabo svojih znanj, od oblikovanja do proizvodnje in dostave do reciklaže, lahko zagotovimo visoko kvaliteto, inovativne rešitve in odlične storitve, ki imajo pogled na celotno sliko embalažnih potreb, ne le na en sam del. To imenujemo »krožno oskrbovalno razmišljanje«, ki ga uporabljamo kot enoten pristop za vsa področje našega poslovanja. Življenje naših kupcev je s tem načinom razmišljanja preprostejše, v sicer zapletenih oskrbovalnih verigah.

Kateri trend/ pomanjkanje virov/ sprememba zakonodaje/ tehnološka inovacija bi po vašem lahko imela največji vpliv na prihodnost razvoja embalaže?

Zelo smo zadovoljni s potrditvami naših strank in zaposlenih in se veselimo priložnosti za rast poslovanja. Vlagamo v nadaljnje izboljšanje kakovosti naših storitev in embalažnih rešitev, ki jih snujemo. Nova oprema, nova programska oprema in usposabljanja zaposlenih s popolnoma novim “Pack Right« centrom v Brestanici nam bo pomagalo ustvariti dodano vrednost za naše stranke.