Na že 15. srečanju partnerjev GEN-I je generalni direktor Skupine GEN dr. Dejan Paravan pojasnil, da je prva usmeritev družbe GEN-I tudi v najzahtevnejšem obdobju pomagati strankam in partnerjem. »Pod svoje okrilje je GEN-I od začetka energetske krize sprejel več kot 50 tisoč odjemalcev, ki so čez noč ostali brez dobavitelja. Na vrhuncu energetske krize GEN-I ni dvigoval cen, s čimer je izpolnil zavezo, da bodo cene električne energije za obstoječe gospodinjske odjemalce kot najranljivejšo skupino odjemalcev ostale enake tudi v času krize,« je poudaril dr. Paravan.

Za pospeševanje zelenega prehoda v GEN-I že od začetka leta 2021 svojim odjemalcem v Sloveniji dobavljajo izključno elektriko iz sončne, vodne in jedrske energije. Preko hčerinske družbe GEN-I Sonce so v letu 2022 na strehe slovenskih gospodinjstev postavili več kot 1800 sončnih elektrarn, skupaj pa že več kot 5000. Z razširitvijo poslovnega modela so vodilni ponudnik sončnih elektrarn za poslovne odjemalce in lastnik novozgrajene 17 MW velike sončne elektrarne v Severni Makedoniji. Njihovi načrti za leto 2023 so še bolj ambiciozni tako glede izgradnje večjih sončnih elektrarn širše v regiji kot glede števila malih sončnih elektrarn, ki naj bi ga povečali na 3000 postavljenih naprav v tem letu.

»V lanskem letu smo prišli do točke, ko smo se namesto o ceni zakupa energije začeli spraševati, ali energija za odjem sploh bo na voljo. A najhujše je za nami, zimo smo uspešno prebrodili, zato je zdaj primeren čas za usmeritev pogleda in dejanj v prihodnost. V GEN-I bomo tudi v prihodnje razvijali transparentne partnerske odnose in iskali najboljše rešitve za vse svoje odjemalce. Svojo partnersko zavezo bomo dodatno okrepili tudi s poudarjanjem zelene preobrazbe,« je v uvodu 15. srečanja partnerjev GEN-I poudarila članica uprave GEN-I Andreja Zupan.

Ob koncu zime je stanje plinohramov v Evropi dobro, hidrologija ugodna, cene energentov na mednarodnem veleprodajnem trgu pa so po dolgem času padle. V GEN-I zato trenutne okoliščine prepoznavajo kot ugodne za odločitev poslovnih partnerjev za delni nakup električne energije za več let vnaprej.

 (Vir: GEN-I d.o.o.)