Zavarovalnica Generali že četrto leto zapored spodbuja mala in srednje velika evropska podjetja pri njihovem trajnostnem razvoju. Njihov natečaj SME EnterPRIZE nagrajuje najboljše v trajnostnih praksah ter junakom trajnosti omogoča, da se predstavijo širši evropski javnosti. Prijave so odprte do 10. junija na www.generali.si/sme-enterprize.

Trajnostno poslovanje predstavlja dodatno priložnost za rast in razvoj malih in srednje velikih podjetij. Kot gonilna sila evropskega gospodarstva imajo moč vplivati na dolgoročni trajnostni razvoj družbe in ustvarjati boljšo prihodnost. V to verjame tudi Skupina Generali, ki je trajnosti močno zavezana. Udejanja jo v vsakodnevnem poslovanju ter skozi lastne prakse k trajnostnem ravnanju spodbuja tudi svojo okolico. Ena izmed njih je nagradni natečaj SME EnterPRIZE, ki spodbuja in nagrajuje trajnostne prakse malih in srednje velikih podjetij.

Junaki trajnosti za zeleno prihodnost

Strateška pobuda je zaživela leta 2021 ob 190-letnici zavarovalnice Generali, z namen odkriti in svetu predstaviti junake trajnosti – podjetja, ki so v svoje poslovanje uspešno uvedla različne trajnostne pobude ter so tako lahko navdih ostalim podjetnikom. V četrti izvedbi natečaja bo poleg desetih evropskih držav, kamor sodi tudi Slovenija, letos prvič sodelovala tudi Azija.

Vanja Hrovat, predsednica uprave Generali zavarovalnice: “V Generaliju verjamemo, da dobre prakse in vzori spodbujajo širše okolje k spremembam in izboljšavam, v našem primeru k trajnosti. Zato želimo najboljše nagraditi ter njihove dobre trajnostne prakse tudi javno izpostaviti in predstaviti širši poslovni evropski publiki.”

Podjetja, predstavite se Evropi!

Podjetja lahko svoje prakse prijavijo v dveh kategorijah: pozitiven vpliv na okolje ter pozitiven vpliv na zaposlene, družbo in skupnost. Slovenska strokovna žirija pod vodstvom predsednice Ane Strune Bregar, izvršne direktorice CER, bo izbrala zmagovalca v vsaki kategoriji. Najboljši praksi obeh kategorij bosta nagrajeni s finančno nagrado 10.000 evrov, medtem ko drugo uvrščeni praksi prejmeta paket poslovnih zavarovanj v vrednosti 2.500 evrov.

Slovensko podjetje z najboljšo trajnostno prakso, ki jo bo izbrala mednarodna žirija, bo prepoznano kot eden izmed desetih evropskih junakov trajnosti. Ti bodo svoje podjetje in trajnostno prakso predstavili širši javnosti na zaključnem dogodku v Bruslju spomladi 2025.

Tudi vaše podjetje deluje trajnostno? Ne odlašajte in vaše trajnostne modele prijavite do 10. junija 2024 na www.generali.si/sme-enterprize. Preverite, prepričali se boste, da so prijave enostavne in ne zahtevajo veliko časa.

Generali-SME-Enterprize