Rogaška Slatina je v pričakovanju novega izjemnega objekta. V središču mesta so namreč postavili temeljni kamen za prvi Mednarodni center za trajnostno gradnjo (MCTG) v Sloveniji. Gre za inovacijsko-razvojni laboratorij in demonstracijski center trajnostne gradnje, s katerim bodo prispevali h krepitvi celotne gradbene panoge v Sloveniji in širše. Gradnja bo zaključena naslednje leto, investitor pa je Skupina GIC.

Ob zaključku gradnje bo objekt omogočal vpogled v napredne pristope trajnostne gradnje, uporabo inovativnih materialov in omogočil uporabo tehnologij razširjene resničnosti (XR). Z zmožnostmi živega laboratorija in demonstracijskega stičišča bodo vsi deležniki verige soustvarjali rešitve za trajnostne izzive ter spodbujali prehod v pravičnejši in odgovornejši svet. »Zelo sem ponosen, da gradimo enega najbolj inovativnih in vizionarskih kompleksov v širši regiji,« je povedal dr. Rok Cajzek, direktor Skupine GIC.

Center bo omogočal predstavitve rezultatov in primerov dobre prakse digitalne preobrazbe in njenega vpliva na novo gradbeno kulturo ter splošni razvoj gradbene panoge. Deloval bo tudi kot promocijski center za delovna mesta prihodnosti, ki temeljijo na razvoju in inovacijah, višji dodani vrednosti, krožnemu gospodarstvu in varovanju okolja.

Vir: Skupina GIC