Izšel je priročnik Izzivi in rešitve za ponovni vzpon pohištvene industrije. V sodelovanju z MGRT, Javno agencijo SPIRITI, lesno-predelovalnimi podjetji in strokovnimi ter izobraževalnimi inštitucijami ga je izdala Fit media v okviru založniškega programa Zelena Slovenija.

Lesno-predelovalna industrija postopoma oživlja, zvišuje tudi dodano vrednost, a najpočasneje raste pohištvena panoga. Zato se priročnik vsebinsko usmerja v tri tematska poglavja: dizajn in dizajn menedžment, razvoj izdelka, marketing in prodaja z internacionalizacijo poslovanja ter razogličenje z lesom. Naslovi poglavij: Dizajn, razvoj izdelka in ustvarjanje dodane vrednosti, Od skice do končnega izdelka in marketinga, Izdelki iz lesa in prehod v nizkoogljičnost ter Promocija.

Uvodnika v priročniku sta naslovljena takole: Dizajn in slovenski Center znanosti in Pohištvena panoga potrebuje dodatne spodbude. Med avtoricami in avtorji prispevkov so: Martin Hladnik, iQwood d.o.o., mag. Katarina Globočnik, Alples d.d., Primož Jeza, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Karla Knap, Melu d.o.o., Iztok Bizjak, Gonzaga-pro d.o.o., Uroš Hohkravt in dr. Luka Jančič, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, dr. Franc Pohleven, Biotehniška fakulteta, dr. Martina Zbašnik Senegačnik, Fakulteta za arhitekturo UL, dr. Matjaž Denac in dr. Gregor Radonjič, Ekonomsko-poslovna fakulteta UM.

Publikacija je izšla v tiskani in e-obliki  in ni v prodaji.

S prispevki sodeluje 28 pisk in piscev. Zelo ilustrativni so primeri prakse. Zainteresirani se lahko za priročnik obrnejo na Javno agencijo SPIRIT, ga. Sandra Stermšek (tel.: 0590 89 520).

(Vir: Fit media d.o.o.)