Ljubljanske mlekarne so pred svetovnim dnevom mleka gostile zmagovalce natečaja “Delo v mlekarni in poklici v živilstvu”, ki je potekal v okviru projekta Mlekastično! in programa Ekošola. Ob dogodku so poudarili pomen lokalne pridelave hrane.
Pred svetovnim dnevom mleka, ki ga vsako leto obeležujemo 1. junija, so v Ljubljanskih mlekarnah gostili učence podružnične šole Vreme iz OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača – zmagovalce natečaja “Delo v mlekarni in poklici v živilstvu”, ki je potekal v okviru projekta Mlekastično! in programa Ekošola.
Preberite še: S premikom tovora na železnice Ljubljanske mlekarne zmanjšale do 10 ton emisij CO₂ mesečno
V šolskem letu 2024/25 je v projektu Mlekastično!, s katerim Ljubljanske mlekarne in Ekošola že peto leto o mleku in z mlekom povezanimi temami ozaveščata in izobražujeta otroke, mlade in širšo skupnost, sodelovalo kar 6031 otrok, 431 mentorjev in 246 vzgojno-izobraževalnih ustanov iz vse Slovenije.
V vrtce in šole dostavljajo mlečne izdelke iz 100% slovenskega mleka
“Veseli nas, da lahko otrokom pokažemo, kako nastane Alpsko mleko. Mleko odkupujemo od več kot 2000 slovenskih kmetij in ga v obliki jogurtov, namazov in drugih kakovostnih mlečnih izdelkov iz 100-% slovenskega mleka dostavljamo v vrtce in šole,” je ob tej priložnosti povedal Tomaž Žnidarič, direktor družbe Ljubljanske mlekarne.
Barbara Gašperlin, strokovna sodelavka programa Ekošola, pa je dodala: “Projekt Mlekastično! je odličen primer, kako lahko otrokom približamo pomen lokalne pridelave hrane, trajnostnega razvoja in poklicev, ki so ključni za prehransko varnost.”