Evropska investicijska banka (EIB) vabi na udeležbo prihajajočega informativnega dneva, kjer bo predstavila svoj podporni mehanizem za nepovratna sredstva, imenovan ELENA. Ta mehanizem financira tehnično pomoč za spodbujanje naložb v energetsko učinkovitost in obnovljive vire energije v stavbah ter za podporo trajnostnemu mestnemu prometu.

EIB organizira vrsto dogodkov, da bi zagotovila več informacij o delovanju mehanizma ELENA in kako lahko države članice s tem pridobijo – na nacionalni, regionalni in lokalni ravni. Na informativnih srečanjih boste zvedeli, kako lahko kandidirate za nepovratna sredstva ELENA, kateri portfelji naložb so upravičeni, navedeni bodo tudi konkretni primeri projektov v izvajanju. Dogodki bodo potekali v 27-ih državah članicah EU.

Spoznajte strokovnjake EIB, ki bodo podali praktične napotke za pripravo uspešnega projekta ELENA in se povežite z drugimi lokalnimi podjetji za izmenjavo idej in oblikovanje partnerstev.

Več informacij o dogodku skupaj z možnostjo prijave najdete tukaj. Srečanje bo 10. oktobra 2023 v Grand Hotel Union Eurostars, Bela dvorana, Miklošičeva cesta 1, ob 9.30.

Vir: Evropska komisija, Predstavništvo v Sloveniji