Priprave na poročanje o trajnostnosti, kot ga je uvedla Direktiva o poročanju podjetij glede trajnostnosti in vključuje tudi standarde poročanja ESRS, so se začele. Velike družbe javnega interesa, ki so bile že doslej zavezane za nefinančno poročanje, bodo po novih standardih poročale leta 2025 za poslovno leto 2024.

V okviru Akademije Zelena Slovenija izvajamo dvodnevno izobraževanje, kjer skupaj prehodimo praktične korake priprave poročila, skladnega s standardi ESRS.

Izobraževanje je namenjeno podjetjem/organizacijam, ki želijo poročati oz. so zavezanci za poročanje po standardih ESRS.

Termin:

Trenutno še ni razpisanega termina. Če vas zanima udeležba na izobraževanju, izpolnite spodnji obrazec in ko bo razpisan nov termin, vas obvestimo. Nov termin bo predvidoma v začetku jeseni.

Lokacija:

Stavba RITS, Kidričeva ulica 25, 3000 Celje

Program dvodnevne šole:

Prvi dan

 • Pogled na celostno strukturo letnega poročila, del katerega je izjava o trajnostnosti oziroma poročilo, skladno s standardi ESRS
 • Kako zagotavljamo povezljivost med poslovnim, trajnostnim in računovodskim delom poročila
 • Pregled splošnih zahtev poročanja; poseben poudarek na
  • vrednostni verigi
  • dvojni pomembnosti (pomembnost vpliva in finančna pomembnost) kot osnova za določanje pomembnosti tem poročanja
 • Splošna razkritja (1. del)

Drugi dan

 • Splošna razkritja (2. del)
 • Okoljske teme poročanja (podnebne spremembe in energija, onesnaženje, voda in morski viri, biodiverziteta in ekosistemi, viri in krožno gospodarstvo)
 • Družbene teme poročanja (lastni zaposleni, delavci v vrednostni verigi, prizadete skupnosti, kupci in končni potrošniki)
 • Upravljavske teme poročanja (integriteta, preprečevanje korupcije, dobavitelji idr.)
 • Priprava na revizijski pregled

Izobraževanje bo v manjših skupinah, kar bo omogočalo aplikativno podajanje vsebin z razpravami.

Mnenja udeležencev pretekle šole:
“Eno redkih izobraževanj na temo trajnostnosti, kjer lahko dobiš tudi odgovor na dodatna/praktična vprašanja in ni le povzetek ali ponavljanje sprejetih direktiv.”

“Zelo lepo razdelano in strukturirano ter profesionalno in razumljivo predstavljeno, kar je glede na težino tematike, kar zahtevna naloga.”

 

Izobraževanje vodijo strokovnjakinje s področja trajnostnega razvoja z dolgoletnimi izkušnjami iz podjetja Fit media d.o.o. / Zelena Slovenija:
mag. Vanesa Čanji
Tanja Pangerl
Ana Brodar, mag. okolj. ved
mag. Klementina Zapušek

Cena:

580 € + ddv/osebo, pri vsaki nadaljnji osebi iz iste organizacije se upošteva 50 % popust (290 € + ddv/osebo)

 

Na izobraževanje se lahko prijavijo podjetja/organizacije, ki želijo poročati oz. so zavezanci za poročanje po standardih ESRS.

Če želite biti obveščeni o terminu naslednje šole, nam pišite na spodnji kontakt. Ko bo razpisan termin, vas o tem obvestimo.

 

Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl
Vodja projektov
t: 03 42 66 716
e: info@zelenaslovenija.si