21. junija 2022 sta Svet in Evropski parlament dosegla politični dogovor glede Direktive oporočanju podjetij o trajnostnosti (predlog direktive je Komisija sprejela aprila 2021). Direktiva glede poročanja podjetij o trajnostnosti razširja področje uporabe in zahteve glede poročanja že obstoječe direktive o nefinančnem poročanju, ki velikim subjektom javnega interesa od leta 2018 nalaga, da poročajo o svoji uspešnosti na področju trajnosti. EU se z novimi zahtevami loteva problematike kakovostnega poročanja z vzpostavitvijo skupnega okvira poročanja. Cilj nove direktive je tudi zagotoviti, da podjetja poročajo o zanesljivih in primerljivih informacijah o trajnosti.

V podjetjih se pojavlja več vprašanj, na katere bomo odgovorili:

  • kdo je zavezanec po Direktivi glede poročanja podjetij o trajnostnosti,
  • kaj zajema nova direktiva in kakšne so razlike od dosedanjih zahtev o razkritjih nefinančnih informacij,
  • katere informacije bo treba razkriti,
  • kakšna je časovnica.

Pridružite se nam na kratkem webinarju, ki bo v četrtek, 14. julija 2022, od 9. do 9.45 ure.

Webinar bo potekal preko spletne platforme Zoom. Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava do srede, 13. 7. 2022, preko spodnjega obrazca.

Predavateljica: mag. Vanesa Čanji, strokovnjakinja s področja trajnostnega razvoja in komuniciranja, direktorica podjetja Fit media d.o.o. in redna predavateljica Akademije Zelena Slovenija, z več kot 20 letnimi izkušnjami. Je svetovalka številnim velikim korporacijam na mednarodnih trgih s področja trajnostnega razvoja.

Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl
Vodja projektov
t: 03 42 66 716
e: info@zelenaslovenija.si