Sortiranje in recikliranje plastike

Promocija

STADLER je odprl nov Center za testiranje in inovacije na svoji proizvodni lokaciji v Krškem. Novi objekt bo imel dvojno vlogo – bo testni center za predstavitve strank in za izobraževanje ter inovacijski center, v katerem so STADLER-jeve raziskovalne in razvojne dejavnosti, osredotočene na postopek sortiranja plastike. Center se nahaja na dosegu dveh glavnih letališč – 60 km od Zagreba, 125 km od Ljubljane in blizu avtoceste A2. Tako je zelo dostopen za obiskovalce z vsega sveta.

V novem testnem in inovacijskem centru bo STADLER ponudil predstavitve postopka sortiranja – podajanje, odstranjevanje etiket, balistično ločevanje, ločevanje kovin, ločevanje barvnih kovin, ločevanje z infrardečo svetlobo z najnovejšo tehnologijo NIR ter prevoz s tekočimi trakovi in polžnimi transporterji. To bo kupcem pomagalo pri odločitvi o nakupu, saj si bodo lahko neposredno ogledali postopek sortiranja v obratu, ki ga je zasnoval STADLER. Center bo zagotovil tudi izobraževanje za stranke in zaposlene.

V novem objektu so tudi STADLER-jeve preizkuševalne dejavnosti za recikliranje plastike, pri čemer se vhodni material sortira v polimerne izdelke, kot so plastenke iz PET, HDPE in PP ali folije LDPE, ter reciklate. »Ta dejavnost je za STADLER zelo pomembna,« pojasnjuje Tom Schmitt, vodja prodaje v podjetju. »Nenehno si prizadevamo ponuditi vedno bolj učinkovite procese recikliranja polimerov.«

Novi center je tudi pomembno raziskovalno in inovacijsko središče. »V Sloveniji bomo razvili obrat za recikliranje plastike naslednje generacije,« pravi Willi Stadler, izvršni direktor podjetja Stadler Anlagenbau GmbH. »Imamo visoko usposobljene ljudi, ki imajo napredno znanje o celotnem procesu in specializirano strokovno znanje. Tu ima sedež večina inženirjev, ki naše sisteme sestavljajo po vsem svetu.«

DSC01604

V prvi fazi je Center za preizkušanje in inovacije nameščen v obstoječem objektu na lokaciji Krško, ki je bil razširjen, tako da ima skupno pokrito površino 1.200 m2. Ta lahko sprejme vso opremo za prikaz postopka sortiranja. Objekt se bo širil na modularen način, da bo večal svoje zmogljivosti za testiranje in predstavitev. V njem je petčlanska ekipa, ki jo podpirajo inženirji STADLER na sami lokaciji.

Lokacija v Krškem je proizvodno in inženirsko središče, ki ima ključno vlogo pri poslovanju podjetja STADLER. V njej se proizvajajo jeklene konstrukcije, sejalni bobni, težki verižni transportni trakovi in odstranjevalci nalepk ter obrat za predelavo pločevine. Poleg tega je tu tudi oddelek za elektrotehniko podjetja STADLER, ki programsko opremo za električno inštalacijo in upravljanje uporablja v projektih po vsem svetu.

Willy Stadler d.o.o.
Velika vas 62a, 8273 Leskovec pri Krškem
t: 07 / 488 00 10 • www.willystadler.si

logo STADLER%20R%20slika