Zelena-Slovenija-logo

Portal za trajnostni razvoj

Kontakt:

Kontaktirajte nas na e-naslov info@zelenaslovenija.si ali pokličite na 03 42 66 700.

Poiskali bomo ustrezno rešitev za vas.

O blagovni znamki Zelena Slovenija

Zelena Slovenija je vizija zelenega razvoja Slovenije in hkrati blagovna znamka podjetja Fit media d.o.o., ki povezuje širok diapazon komunikacijskih, razvojnih in raziskovalnih projektov.

To vizijo razširjamo in jo hkrati operacionaliziramo s konkretnimi programi in projekti. Znanja s tega področja nenehno širimo in poglabljamo, tudi z omrežjem uveljavljenih strokovnjakov. Za osveščanje in posredovanje znanj ciljnim skupinam uporabljamo splet komunikacijskih orodij:

- strokovna javnost - podjetja: revija EOL, edini slovenski specializirani reviji za embalažo, okolje in logistiko že od leta 2001. Od leta 2004 organiziramo okoljske simpozije v sodelovanju z Mestno občino Celje ter Ministrstvom za okolje in prostor, kjer soočajo mnenja glavni okoljski igralci in strokovnjaki v povezavi s specifično okoljsko problematiko. V okviru knjižne zbirke Zelena Slovenija smo izdali strokovne publikacije, ki razkrivajo dejanski preplet teorije in prakse s predstavitvami izbranih praktičnih primerov.

- strokovna javnost - izobraževalne institucije: informativne in izobraževalne TV-oddaje s področja okolja predstavljajo dobrodošel pripomoček pri multimedijskem izvajanju izobraževalnega procesa. Podobno velja tudi za učbenike, ki nastajajo na letni ravni.

- širša javnost: v letu 2010 smo v sodelovanju z nacionalno televizijo posneli niz poljudnih okoljskih tv oddaj, daljše verzije oddaj pa teme obravnavajo bolj poglobljeno in so uspešen pripomoček v izobraževalnem procesu. Komuniciramo preko omrežja Facebook, za mlade organiziramo tudi uspešne natečaje, ki jim približajo izbrane vidike okoljske problematike.