Strokovna delavnica Krizno okoljsko komuniciranje

Strokovna delavnica Krizno okoljsko komuniciranje

Ko se zgodi okoljski krizni dogodek (npr. okoljska nesreča), mora podjetje v izjemno kratkem času in pod pritiskom javnosti sprejemati odločitve. Za podjetje je zelo pomembno, da je vnaprej pripravljeno za celovito krizno upravljanje, katerega del je načrt kriznega komuniciranja. Z ustreznim kriznim komuniciranjem lahko ublaži posledice krize, prispeva k umiritvi razmer, ohrani svoj ugled ter včasih celo omili vplive na življenja ljudi in okolje.

Vsebina:
- Kaj je krizni dogodek in kdaj nastopi.
- Aktivnosti pred krizo: priprava načrta kriznega komuniciranja, imenovanje skupine za krizno komuniciranje in usposabljanje ključnih govorcev, identificiranje ključnih deležnikov idr.
- Aktivnosti med krizo: koraki hitrega odziva, preverjanje in spremljanje krizne situacije, obvestila in naloge, ocena stopnje kriznega komuniciranja, upravljanje komunikacij idr.
- Aktivnosti po krizi: analiza in izboljšave.


Komu je strokovna delavnica namenjena:

- Vodstvu
- Vodjem upravljanja s človeškimi viri
- Odgovornim osebam s področja korporativnega komuniciranja in odnosov z javnostmi
- Odgovornim osebam s področja varstva okolja oziroma okoljskim menedžerjem
- Odgovornim osebam s področja varnosti in zdravja pri delu
- Pravnim svetovalcem podjetja oziroma organizacije


Predava:
 mag. Vanesa Čanji, Fit media d.o.o./ Zelena Slovenija, strokovnjakinja s področja trajnostnega razvoja in komunikacij

 

Kdaj  četrtek, 7. marec 2019, od 9.00 do 14.00 ure
Kje   Stavba RITS, Kidričeva ulica 25, 3000 CeljeKotizacija: 175 € + ddv
20 % popust za člane Zelenega omrežja Slovenije (140 € + ddv)


POSEBNA PONUDBA:
 Vsaka nadaljnja oseba iz iste organizacije ima na osnovno ceno 30 %  popust. Popusti se med seboj ne seštevajo. V ceno je vključeno tudi gradivo za izobraževanje.

Prijave zbiramo na e-naslov info@zelenaslovenija.si (pripišite podjetje, naslov podjetja, ime in priimek udeleženca, funkcijo v podjetju, tel. št., e-naslov) do torka, 5. marca 2019.


Vabljeni!


Kontakt:
Tanja Pangerl
Vodja projektov
t: 03/ 42 66 716 ali 03/ 42 66 700
e: tanja.pangerl@fitmedia.si ali info@zelenaslovenija.si

Kaj so o delavnici povedali udeleženci?


»Delavnica je bila izjemna, saj je bila interaktivna, zanimiva in podkrepljena z aktualnimi primeri iz slovenskega prostora. V pisarno sem z novim znanjem prinesla ogromno materiala za vzpostavitev sistema kriznega komuniciranja. Pohvala predavateljici, da me je uspela 5 ur držati zainteresirano.«

Maja Kostanjšek, služba za promocijo in marketing, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano


»Seminar o kriznem okoljskem komuniciranju je bil eden najboljših, kar sem se jih kdajkoli udeležila. Pridobila sem zelo uporabna znanja, ki jih bomo v podjetjih, kjer sem zadolžena za odnose z javnostmi, vpeljali v naše protokole/načrte obveščanja. Med vsemi nasveti izpostavljam dva, in sicer hiter odziv v primeru okoljskih nesreč, četudi še niso znani vsi podatki, ter nabor zunanjih kredibilnih strokovnjakov za pomoč pri komuniciranju pred krizo.«

Mag. Helena Kojnik, predstavnica za odnose z javnostmi, Simbio, d.o.o.


»Delavnice o kriznem okoljskem komuniciranju sem se udeležila, saj obravnavana tema zadeva moje delovno področje. Družba Soške elektrarne Nova Gorica namreč posluje v zelo občutljivem naravnem okolju, na reki Soči in njenem povodju. Na delavnico sem prišla s kopico vprašanj, na katera je mag. Vanesa Čanji odgovorila še preden sem jih uspela zastaviti, že kar v okviru predavanja. Tovrstna izobraževanja so zelo dobrodošla. Predvsem mi je bilo všeč, da skupina ni bila prevelika in smo lahko aktivno sodelovali vsi udeleženci. Res je tudi, da nam tovrstne delavnice nehote »naložijo« domačo nalogo, in sicer da v svojih podjetjih vzpostavimo sisteme za še bolj učinkovito komuniciranje v času takšnih in drugačnih kriz. Upam, da se kmalu zopet srečamo.«

Martina Pavlin, predstavnica za stike z javnostmi, Soške elektrarne Nova Gorica d.o.o.


»Delavnica mi je ponudila številne nasvete glede okoljske komunikacije z različnimi javnostmi, ne samo na primeru kriznih dogodkov. Še posebej je bila zanimiva diskusija z ostalimi udeleženci delavnice in njihov pogled na nekatere primere kriznega okoljskega komuniciranja v Sloveniji. Strokovnost predavateljice, odlična zasnova in organizacija delavnice so razlogi, da se bom izobraževanj pod okriljem Zelene Slovenije tudi v prihodnje z veseljem udeleževala.«

Mag. Sabina Žibert, vodja Službe za odnose z javnostmi, Kostak, d.d.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija
iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje spletne strani je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.