Četrtek, 25. 5. 2023, 9.-12.00 ura

Spletna platforma Zoom

Pri postavljanju trajnostnih strategij, modelov, pri izbiri naložb se podjetja vse bolj ravnajo po okoljskih, družbenih in upravljavskih merilih – ESG. ESG postaja tudi krovni koncept trajnostnega upravljanja, ocenjevanja in poročanja v gospodarstvu. Z novo zakonodajo v okviru EU se ESG strukturira in se uvaja generalni pristop k razumevanju ESG, ki vključuje strateški pristop, upravljavsko prakso in tudi metrike, merjenje in pojasnjevanje.

Koliko in kako podjetja v svoje poslovne procese vključujejo merila ESG?
S kakšnimi izzivi in priložnostmi se pri tem srečujejo?
Kakšne metrike uporabljajo?
Kako upravljajo s podatki?
Kako spremljajo doseganje ESG ciljev in zavez?
Kako svoje dosežke in zahteve komunicirajo svojim deležnikom in zainteresirani javnosti?

Pridružite se nam na spletni konferenci Zelenega omrežja Slovenije, kjer bomo predstavili, kako vidike ESG vključevati v poslovanje in upravljanje podjetja, nekateri člani Zelenega omrežja Slovenije pa bodo predstavili svoje primere iz prakse.

Program:*

9.00       Uvodni pozdrav; Akademija Zelena Slovenija

9.10       Praktični pristopi in izzivi vključevanja ESG v poslovanje; mag. Vanesa Čanji, direktorica podjetja Fit media d.o.o. / Zelena Slovenija

9.40      Primeri iz prakse:

  • Prizadevanja za manj zavržene hrane in kaj smo se naučili pri vzpostavljanju trajnostnosti v podjetju; Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja, LIDL Slovenija d.o.o. k.d.
  • Uresničevanje strateških ambicij Skupine Triglav na področju ESG; Nina Kelemen, manager – Nosilka trajnostnega poslovanja, Zavarovalnica Triglav, d.d.

Odmor

  • Mednarodna strategija okoljske trajnosti v praksi; Mojca Potočnik, pooblaščenka za varstvo okolje, Lek farmacevtska družba d.d.
  • ESG v SKB banki; Nataša Mohorčič Zobec, svetovalka Vodstva, SKB banka d.d.
  • Od ESG cilja do Guinnessove knjige rekordov; Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacij in trajnosti, A1 Slovenija, d.d., in A1 Srbija

11.45     Do trajnostne preobrazbe podjetja v sodelovanju z mladimi; Petrisa Čanji, predsednica Zelenega omrežja študentov

12.00     Zaključek

*Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Potrebna je predhodna prijava na spletno strokovno konferenco do srede, 24. 5. 2023, preko spodnjega obrazca. Po prijavi boste prejeli več informacij in nadaljnja navodila glede udeležbe.

 

Udeležba:

Za člane Zelenega omrežja Slovenije in Zelenega omrežja študentov je udeležba BREZPLAČNA.

Za ostale udeležence (nečlane) je kotizacija 95 EUR + ddv / osebo.

NE SPREGLEJTE!

Včlanite se v Zeleno omrežje Slovenije in koristite brezplačno udeležbo na strokovni konferenci. Več o Zelenem omrežju Slovenije in možnost včlanitve na tej povezavi. Za dodatne informacije smo vam na voljo na spodnjem kontaktu.

 

Prijeten pozdrav.

Ekipa Akademije Zelena Slovenija

 

Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl
Vodja projektov
t: 03 42 66 716
e: info@zelenaslovenija.si