Engrotus1EOL157

Pirin kruh z drožmi iz linije Ana Roš & Tuš je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo 2021 v skupini pekovskih izdelkov. Hlebčki, ki so ročno oblikovani, so pripravljeni po recepturi Ane Roš iz slovenske pirine moke, mlete na tradicionalen način z mlinskimi kamni Mlinarstva Rangus. Droži kruhu, ki ga za kupce pečejo v Pekarni Geršak, še izboljšajo okus in svežino, pri čemer vsebuje manj soli kot običajni kruhi. V pekarnah Tuš marketov in supermarketov je na voljo sveže pečen ali zamrznjen, pripravljen za do-peko doma. Kuharska mojstrica Ana Roš, ki je ponosna na svoj recept in izdelek, pa svetuje: »Za največji užitek in hrustljavo skorjico že pečeni kruh doma dodatno osvežite in pred postrežbo pogrejte. Za 10-15 minut ga potisnite v pečico, segreto na 160 °C, brez ventilatorja«. V Tušu smo sicer že v preteklosti s svojimi živili posegali po nazivih najbolj inovativnih izdelkov leta. Leta 2015 je v skupini predpripravljenih živil odličje pripadlo Slovenskim štrukljem iz tatarske ajde s skuto iz premium linije Slovenske dobrote. Leto dni kasneje je Slovenska potica, prav tako iz linije Slovenske dobrote, osvojila naziv Najbolj inovativno živilo leta 2016 v skupini finega pekovskega peciva.

Engrotuš d.o.o.
www.tus.si