Da bi pomagali otrokom, ki so zboleli za rakom, so se v Lidlu Slovenija in podjetju Interzero Slovenija odzvali na pobudo društva Junaki 3. nadstropja in društvo podprli pri zbiranju odpadnih plastenk v humanitarne namene. Med drugim jim bodo omogočili prostor za zbiranje plastenk v treh izbranih Lidlovih trgovinah. Akcijo Junakov 3. nadstropja, ki se začenja v okviru Zlatega septembra, meseca ozaveščanja o otroškem raku, so poimenovali Zbiramo plastenke za Junake. Odpadne plastenke pijač boste v izbranih poslovalnicah Lidla Slovenija lahko oddali v poseben avtomat za zbiranje plastenk, obe podjetji pa bosta skupaj donirali še po pet centov za vsako oddano plastenko.

V Lidlu Slovenija in podjetju Interzero Slovenija so prisluhnili potrebam društva Junaki 3. nadstropja, ki so ga ustanovili starši otrok, obolelih za rakom, in jih podprli pri humanitarnem zbiranju praznih plastenk za pomoč otrokom, obolelim z rakom, in njihovim družinam.

Od danes naprej so v treh Lidlovih trgovinah – v Ljubljani na Toplarniški ulici, v Mariboru na Titovi cesti in Kranju v Šucevi ulici – na voljo posebne naprave za zbiranje, kamor lahko vsakdo odda prazne plastenke pijač. Za trajnostno in skladno ravnanje z zbranimi plastenkami bo poskrbela družba za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, ki bo ob koncu akcije februarja 2024 društvu Junaki 3. nadstropja predala sredstva, zbrana s prodajo plastenk. Celoten izkupiček od zbranega odpadnega materiala bo društvo Junaki 3. nadstropja uporabilo za humanitarni namen, za katerega so se odpadki zbirali, to je za pomoč otrokom, obolelim za rakom, in njihovim družinam.

Vir: Interzero Trajnostne rešitve za svet brez odpadkov, d.o.o.