Dobro jutro iz Jutro na Planetu!

V torek je imela predsednica Zelenega omrežja študentov priložnost skupaj z Moniko Lapanja (CPOEF, direktorica) in Manco Debeljak (Karierni center EF) nastopiti na jutranji oddaji Jutro na Planetu in govoriti o zaposlovanju generacije Z.

Z voditeljema so se pogovarjali o vrednotah generacije Z na delovnem mestu, kaj jih razlikuje od prejšnjih generacij in o potencialnih trenjih. Poudarek je bil tudi na trajnostni ozaveščenosti te generacije.
Poudarili pa smo pomen komunikacije in transparentnosti, saj so pripadniki generacije Z takšni, da bodo srčno opravljali delo v katerega verjamejo. Zato zagovarjajo transparentnost, da so pričakovanja na obeh straneh, tako delodajalca kot zaposlenega poenotena.

Na koncu je voditelj Petrisi postavil vprašanje, če bo njena generacija rešila vse probleme sveta. Odgovorila je, da ne bodo rešili vsega, vendar se zavedajo, da se morajo nekatere prakse, ki so se izkazale za slabe, podreti in da se morajo zgraditi nove. Ker vedo, da morajo svet pustiti za sabo boljši, kot so ga našli.