Ob svetovnem dnevu okolja so v Novi KBM v uporabo sprejeli šest električnih vozil, s katerimi sledijo svoji zavezi za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov v okolje. Električna vozila in polnilne postaje so na voljo na treh lokacijah banke po Sloveniji, in sicer in sicer v obeh poslovnih stavbah v Mariboru in v poslovni stavbi v Ljubljani.

John Denhof, predsednik uprave, je ob predstavitvi vozil povedal: »Ker se zavedamo, da se bodo številni zaposleni, ko bodo odhajali na službene poti, z uporabo električnih vozil srečali prvič, smo zanje pripravili izobraževalne minute, v katerih smo poudarili karakteristike avtomobilov, naučili smo jih pravilno polniti vozila, navdušeni pa so bili tudi nad testnimi vožnjami. S predajo teh vozil v uporabo smo naredili nov korak v e-mobilnosti, ki mu bodo v letošnjem letu sledili nadaljnji. S strategijo ESG, ki smo jo v Novi KBM sprejeli lani, si prizadevamo, da se na globalne okoljske izzive odzovemo učinkovito.«

V Novi KBM so se z ESG strategijo zavezali tudi k povečanju lastne energetske učinkovitosti. V poslovni stavbi RCA Tezno v Mariboru so letos uvedli sistem učinkovite rabe energije za potrebe ogrevanja in hlajenja, zamenjali žaluzije ter večji del obstoječe razsvetljave zamenjali z energetsko varčnejšimi lučmi LED.

V letu 2022 so si zadali cilj, da bodo v primerjavi z letom 2021 lastni ogljični odtis zmanjšali za dodatnih 7 %, kar naj bi dosegli tudi z e-vozili, s katerimi bodo v letošnjem letu zamenjali vsaj 20 % voznega parka.

Vir: Nova KBM