Vljudno vabljeni vsi, ki razmišljate o študiju, da se pridružite in spoznate UNM FPUV in njihov nov, sodoben in atraktiven študijski program Upravljanje z okoljem (https://fpuv.uni-nm.si/program_1_stopnje/) na vseh stopnjah študija. Vlada RS je za izvajanje visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje podelila tudi koncesijo, kar pomeni, da bodo vpisani študenti v redni študij študirali brez šolnine. Na delavnicah pa bodo odstrli koščke vsebin študijskega programa.

 

Do dogodka v MsTeams okolju dostopate na povezavi.

13.00–13.15

POZDRAV DEKANICE ter PREDSTAVITEV FAKULTETE in študijskih programov

prof. dr. Jasmina Starc

13.35–13.45

DELAVNICA 1 Upravljanje z okoljem – nov, sodoben in atraktiven študijski program

doc. dr. Sergej Gričar

13.45–14.15

DELAVNICA 2 Zeleni marketing in trajnostno oblikovanje

Katja Keserič Markovič, pred.

14.15–14.10

ZAKLJUČEK in čas za še več vprašanj

Program študente usposobi za obvladovanje področja sodobnega varstva in upravljanja z okoljem. Ponuja sodobne koncepte upravljanja z okoljem ter osvetljuje tri pomembne tehnološke paradigme, in sicer: ohranjanje biotske raznovrstnosti in zdravje prebivalcev, krožno ekonomijo ter doseganje trajnostne rabe naravnih virov.

Dodiplomski študij s praktičnim izobraževanjem v 3. letniku zagotavlja usposabljanje za takojšnjo uporabo strokovnega znanja, postopkov in poslovnih tehnik v praksi ter zagotavlja pestre zaposlitvene priložnosti. Diplomanti bodo postali strokovnjaki za trajnostno rabo naravnih virov, ohranjanje in izboljševanje kakovosti okolja, uporabo obnovljivih virov energije, odpravljanje posledic obremenjevanja okolja ter opuščanje uporabe nevarnih snovi in njihovo nadomeščanje. Znanje je mogoče nadgraditi tudi drugi in tretji stopnji.