Tehnična pravila DVGW se v Sloveniji že več desetletij uporabljajo na področju distribucije plina in notranjih plinskih napeljav v stavbah. Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina (GIZ DZP, g. i. z.) je v sodelovanju z Nemškim združenjem za plin in vodo DVGW (Deutscher Verein des Gas- und Wasserfaches e. V.) in priznanimi slovenskimi strokovnjaki pripravilo slovenske izdaje tehničnih pravil DVGW.

Nemško združenje DVGW in njegovih skoraj 14.000 članov je tehnično-znanstveno združenje na področju oskrbe z vodo in zemeljskim plinom. Že več kot 150 let predpisuje tehnične standarde za varno in zanesljivo oskrbo z vodo in plinom, aktivno spodbuja izmenjavo idej in informacij na področjih vode in plina ter motivira za nadaljnji razvoj stroke s pripomočki, pomembnimi za prakso.

GIZ DZP in nemško združenje DVGW sta sklenila licenčno pogodbo, ki GIZ DZP daje pravico do prevajanja tehničnih pravil DVGW »Plin« v slovenščino ter njihovo uporabo in prodajo v Sloveniji. Trenutno je na voljo več izdaj tehničnih pravil v slovenskem jeziku.

 Vir: GIZ DZP, g.i.z., e-novice zemeljski plin