Skupina SIJ je prejela certifikat ResponsibleSteel in Slovenijo postavila na svetovni zemljevid trajnostne proizvodnje jekla. Na svetu je poleg Skupine SIJ le 13 jeklarskih skupin s tem certifikatom.

»Pridobitev certifikata ResponsibleSteel predstavlja novo trajnostno prelomnico v naši zgodovini po tem, ko smo pred štirimi desetletji že prešli na proizvodnjo jekla po načelih krožnega gospodarstva. Zdaj smo del izbrane skupine jeklarskih podjetij, ki postavljajo standarde za trajnostno poslovanje v naši industriji, je med drugim povedal  Andrey Zubitskiy, predsednik uprave Skupine SIJ.

Standard temelji na dvanajstih načelih, ki vključujejo vrsto meril in zahtev, v ocenjevanje pa so vključeni tudi deležniki družbe. Za pridobitev certifikata ResponsibleSteel mora vsak obrat prestati neodvisno presojo in dokazati, da dejavnosti, ki v njem potekajo, izpolnjujejo stroge kriterije glede okoljskih, družbenih in upravljavskih vidikov poslovanja ter odnosov z deležniki. Poročilo pregleda neodvisen odbor za certificiranje pri organizaciji ResponsibleSteel, ki sprejme končno odločitev o podelitvi certifikata.

Vir: SIJ d.d.