Z veseljem sporočamo, da je izšla prva epizoda podcasta Zelenega omrežja študentov z naslovom Resno o trajnostnem razvoju. Prvi cikel epizod bo govoril o prenovi NEPN (nacionalno energetsko podnebnega načrta Slovenije).

Vabljeni, da poslušate podcast na vseh kanalih, vključno z Apple Podcasts in Spotify Podcasts. Posnetek si lahko ogledate tudi na YouTubeu.

V podcastu, ki bo izhajal enkrat na mesec, smo gostili mag. Staneta Meršeta, člana strateškega sveta, konzorcija za prenovo NEPN, eksperta na področju celovitega načrtovanja v energetiki, v zadnjem obdobju še posebej na področju učinkovitega ogrevanja in hlajenja, soproizvodnje toplote in električne energije (SPTE) ter sistemov daljinskega ogrevanja.

Z mag. Meršetom smo se pogovarjali o tem, kaj je sploh NEPN ter zakaj ga moramo prenavljati, o energetskem zemljevidu Slovenij in kako ga želi NEPN spremeniti/izboljšati, seveda nismo mogli preskočiti OVE in JEK2, na koncu smo še vprašali, kje je Slovenija glede na zahteve EU in na cilje, ki jih želimo v skladu z EU taksonomijo uresničiti do leta 2030 in 2050.

S tem podcastom želimo mladi mladim predstavili aktualne teme v trajnostnem razvoju, dobre prakse podjetij in razložiti, zakaj določene slabše prakse ne delujejo in jih tako opolnomočiti za delovanje v trajnostnem sektorju. Zavedamo se, da je osnovno znanje o trajnostnem razvoju v praksi ključno za vsakega, ki vstopa na trg dela, mladim pa prav tako želimo dati priložnost aktivnega vključevanja.

Vabljeni, da poslušate podcast na vseh kanalih, vključno z Apple Podcasts in Spotify Podcasts.