V novem Požarnem laboratoriju bodo izvedli že 3. v seriji strokovnih dogodkov »Požar ne pozna dopusta«. Požarni laboratorij je največji v tem delu Evrope. Posamezen dogodek osvetljuje določeno temo, v okviru katere z vidika požara naslavlja ožja področja gradbene panoge.

Zanimiva predavanja slovenskih in mednarodnih strokovnjakov se zaključijo s panelno razpravo, na ta način pa se izpopolnjuje znanje ter odpirajo nove možnosti napredka v požarni varnosti v Sloveniji. Poleg uporabe preskriptivnih na predpise in smernice vezanih dokumentov se požarno varnostne ukrepe določa tudi z uporabo metod požarnega inženirstva, zato bo delitev izkušenj in splošnih praks pri uporabi inženirskih metod za načrtovanje požarne varnosti osrednja tema tokratnega strokovnega dogodka z naslovom »Inženirske metode za načrtovanje požarne varnosti«. Dogodek bo v četrtek, 3. avgusta 2023 v ZAG-ovem Požarnem laboratoriju v Logatcu (Obrtna cona 35).

V zadnjem času se je z novim in sodobnim Požarnim laboratorijem ZAG-a in povezovanjem slovenskih in mednarodnih strokovnjakov v Sloveniji izvedlo mnogo zanimivih raziskav. Vključitev različnih interesnih skupin pomeni nadgradnjo prizadevanj na področju trajnostnih in požarno varnih stavb, zato se želijo »gradbeni« in »požarni« strokovnjaki prek tovrstnih dogodkov tesneje povezati z interesnimi skupinami ter olajšati prehod od raziskav požarov do samega obvladovanja požarov v realnosti.

Vir: Zavod za gradbeništvo Slovenije