Podjetje Cargo-partner je prejšnji teden na Brniku slavnostno odprlo nove skladiščne prostore, s katerimi je skupno kapaciteto logističnega kompleksa povečalo s 25.000 na 39.100 kvadratnih metrov površine. Skladišče je tako med večjimi v državi, na slovesni otvoritvi pa so s simulacijo dostave paketa z dronom nakazali prihodnost paketne dostave.

Podjetje Cargo-partner je prejšnji teden na Brniku slavnostno odprlo nove skladiščne prostore, s katerimi je skupno kapaciteto logističnega kompleksa povečalo s 25.000 na 39.100 kvadratnih metrov površine, poroča Slovenska tiskovna agencija. Približno 12 milijonov evrov vredno širitev centra je podjetje zaradi strme rasti poslovanja izpeljalo precej prej od načrtov. Gradnja se je pod vodstvom arhitekturnega biroja Protim Ržišnik Perc zaključila v 11 mesecih.

Kot je na novinarski konferenci pred slovesnim odprtjem novega objekta logističnega centra na Brniku, ki je potekalo v četrtek, 15 decembra, povedal direktor podjetja Cargo-partner v Sloveniji Viktor Kastelic, so s širitvijo pridobili dodatnih 14.100 kvadratnih metrov površin, 18.000 paletnih mest in 13 nakladalnih vrat. Z obema skladiščnima objektoma iLogistični center Ljubljana sedaj na 39.100 kvadratnih metrih zagotavlja 48.000 paletnih mest in ima 59 nakladalnih vrat.

cargo partner 002
Viktor Kastelic, direktor cargo-partner Slovenija (Foto: cargo-partner)

Z dronom nakazali prihodnost paketne dostave
V okviru otvoritve so predstavili tudi simulacijo dostave paketa z dronom, za katerega so ob novem objektu uredili heliport. S tem je podjetje Cargo-partner nakazalo prihodnost paketne dostave, ki morda ni več tako daleč. Kot meni generalni direktor skupine Cargo-partner Stefan Krauter, bi lahko to področje v prihodnje doživelo velik razvoj, ki pa bo odvisen tudi od državnih regulacij.

“Ne vemo, kaj se bo zgodilo, ampak če se bo in ko se bo, hočemo biti med prvimi na tem področju. Zato tudi pripravljamo stezo za dron in budno spremljamo vse morebitne zakonodajne spremembe ter spremembe v tehnologiji, da bomo, ko bo enkrat čas za to, mi prvi na trgu ponudili to storitev,” je izpostavil Kastelic.

cargo partner 003
Z leve proti desi: Otto Zsivkovits, regionalni direktor JV Evrope; veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji, Elisabeth Ellison-Kramer; Stefan Krauter, Viktor Kastelic (Foto: cargo-partner)

Skladišče je med večjimi v državi
Logistični center Cargo-partnerja na Brniku je med največjimi skladišči v državi in v skupini. Kot je pojasnil Krauter, so v takšen skladiščni prostor v Sloveniji investirali zaradi geostrateške lege in možnosti distribucije, pa tudi zaradi zaupanja v državo in ljudi. Investicije so povezane tudi z veliko rastjo poslovanja.

Investicija, vredna 12 milijonov evrov, bo v podjetju Cargo-partner Slovenija ustvarila 30 novih delovnih mest. Letos bo podjetje, ki ima na lokacijah na Brniku in v Kopru skupaj okoli 130 zaposlenih, ustvarilo približno 100 milijonov evrov prometa, še navaja STA.