Turneja vodikovega avtobusa v Sloveniji kot znanilec okoljsko prijazne prihodnosti v sklopu čezmejne Vodikove doline Severnega Jadrana. Območje Severnojadranskih držav, ki se združujejo v Vodikovi dolini Severnega Jadrana (NAHV – North Adriatic Hydrogen Valley), ima v pripravi številne projekte, s pomočjo katerih se bo proizvajalo in uporabljalo zeleni vodik in s tem proaktivno podprlo evropski energetski prehod. V tem okviru Evropska unija financira promocijski projekt “JIVE 2 CEE Hydrogen Bus Roadshow” – predstavitev avtobusa na vodik po skrbno izbranih mestih v Srednji in Vzhodni Evropi.

Ob prihodu vodikovega avtobusa v Slovenijo in njegove 7-dnevne turneje po državi bo v torek, 22. novembra 2022, ob 11. uri v avli Fakultete za logistiko v Celju predstavljen pomen avtobusa na vodik, ki si ga boste lahko ogledali in se z njim odpravili na krožno vožnjo po Celju.

Avtobus na vodik bo svojo turnejo po Sloveniji začel v Tolminu v četrtek, 17. novembra 2022, v petek in soboto bo vozil redno mestno linijo Nova Gorica – Gorica (Italija), v ponedeljek bo v Šoštanju, v torek pa bo svojo pot zaključil v Celju na Fakulteti za logistiko, UniMB, v sklopu širše turneje v regiji Srednje in Vzhodne Evrope.

V času te turneje bodo v Tolminu, Kanalu, Desklah in Šoštanju potekale delavnice izobraževalno – mentorskega programa H2STUDENT.

 (Vir: PRIMA komunikacije d.o.o.)