Priljubljene pravljice Lahkonočnice bodo v septembru že šesto leto gostovale v oddaji Lahko noč, otroci!. Projekt A1 Slovenija otrokom s pomočjo pravljic približuje aktualne tematike in jih uči pomembnih vrednot. Nova sezona otroke uči odgovornega odnosa do okolja in jih spodbuja k ponovni uporabi starih predmetov, oblačil in hrane. Pravljice slovenskih pravljičarjev bodo premierno zaživele v interpretaciji priznanih dramskih igralcev vsak četrtek v septembru ob 19.45 na Prvem programu Radia Slovenija.

Nova serija Lahkonočnočnic obsega pet pravljic, ki otrokom skozi poznane vsakdanje situacije na zabaven način približajo odgovoren odnos do okolja. Vsaka zgodba spodbuja drugo vedenje: podari, popravi, ustvari nekaj novega, ponovno uporabi, predelaj.

Pravljice, ki otroke učijo o pomenu ponovne uporabe reči, so ustvarili slovenski pisatelji Aksinja Kermauner, Tinka Bačič, Ida Mlakar Črnič, Boštjan Gorenc – Pižama in Damjana Kenda Hussu, v živo pa jih bodo v radijskem studiu interpretirali Maja Končar, Marijana Brecelj, Jurij Souček, Jožica Avbelj in Milena Zupančič.

Lahkonočnice so edinstven družbeno odgovoren projekt, s katerimi A1 Slovenija s pomočjo sodobnih tehnologij povezuje generacije in ponuja kakovostne vsebine za najmlajše. »Z Lahkonočnicami bogatimo običajno rutino pripovedovanja pravljic z uporabnimi znanji in veščinami, za katere verjamemo, da imajo širši doprinos kot le zabavo, kratkočasenje ali uspavanje. Tematika odgovornega ravnanja z okoljem pa nam je v A1 še posebej blizu, saj gre za enega izmed temeljev naših družbeno odgovornih aktivnosti,« je povedala Tatjana Kos, vodja projekta Lahkonočnice.

Vir: A1 Slovenija