Na natečaj je skupaj prispelo 1.469 veljavnih glasov. Javnost je s spletnimi glasovi kot najbolj prepričljive izbrala trajnostne zaveze podjetja Robust d.o.o., ki so prejele 414 glasov. Sledi Salus, d.o.o., ki je za svojo trajnostno zavezo prejel 338 spletnih glasov, na tretjem mestu je s 181 glasovi Fin4Green d.o.o.

Na prvem natečaju za najbolj trajnostno zavezo Zelenega omrežja je sodelovalo devet članov, ki je strokovni in splošni javnosti predstavilo svoje trajnostne zaveze. Sodelovali so Salus, Iskratel, Salonit Anhovo, Atlantic Droga Kolinska, Pivovarna Laško Union, Fin4Green, Robust, A1 Slovenija in Protim Ržišnik Perc arhitekti in inženirji.

Med 23. 6. in 7. 7. 2022 je potekalo spletno glasovanje, kjer je splošna javnost izbirala med najbolj prepričljivimi trajnostnimi zavezami. Skupaj je bilo oddanih 1.469 veljavnih glasov. Največ glasov s strani javnosti je prejelo podjetje Robust d.o.o. (414 glasov), ki tako prejme plaketo za najbolj prepričljivo trajnostno zavezo Zelenega omrežja leta 2022.

Rezultati glasovanja (23. 6. – 7. 7. 2022)

 

Naslov rešitve Ime podjetja/organizacije Število glasov
Zeleni Salus za zeleno prihodnost Salus, Veletrgovina, d.o.o. 338
Podjetje Iskratel na poti k ogljični nevtralnosti Iskratel, d. o. o., Kranj 107
Ogljično nevtralna proizvodnja cementa v Salonit Anhovu Salonit Anhovo d.d. 28
Atlantic Droga Kolinska za lažje doseganje prehranskega ravnovesja in bolj zdravo prehrano Atlantic Droga Kolinska, d.o.o. 128
Ogljična nevtralnost iz proizvodnje in oskrbne verige v Pivovarni Laško Union Pivovarna Laško Union d.o.o. 90
Fin4Green za zmanjševanje vpliva računov na okolje Fin4Green d.o.o. 181
Ogljična nevtralnost do leta 2030 v podjetju Robust Robust d.o.o. 414
Digitalno izobraževanje o varni rabi interneta za slovenske osnovnošolce v A1 Slovenija A1 Slovenija, d.d. 42
Zagotavljanje kvalitetnega delovnega okolja in dobrega počutja zaposlenih v podjetju Protim Ržišnik Perc Protim Ržišnik Perc arhitekti in inženirji d.o.o. 141

 

Zmagovalcu čestitamo, vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za sodelovanje in predstavitev trajnostnih zavez, ki so ne glede na število glasov zagotovo marsikoga nagovorile. Vsak trajnostni korak in spodbuda šteje!

O natečaju

Med člani Zelenega omrežja Slovenije smo izbirali najbolj prepričljivo, smelo, a hkrati dosegljivo trajnostno zavezo leta 2022, ki spodbuja konkretne premike, motivira za spremembe in vpliva na doseganje razogljičenja organizacije in širše družbe. Vse prejete zaveze so bile hkrati objavljene na spletnem portalu Zelena Slovenija, med 23. 6. in 7. 7. 2022 pa je potekalo spletno glasovanje s strani splošne javnosti. Vsak je lahko glasoval enkrat za eno rešitev natečaja oziroma predstavitev trajnostnih zavez, lahko pa je svoj glas oddal več različnim rešitvam oziroma različnim subjektom. Rešitev oziroma član z največ glasovi je zmagovalec in prejme plaketo za najbolj prepričljivo trajnostno zavezo Zelenega omrežja leta 2022. Do več informacij o natečaju lahko dostopate na tej povezavi.