V avstrijskem Gradcu so z dogodkom ‘Demo dan – Startup Graziness’ zaključili tehnološki pospeševalniški program pod vodstvom inovativne slovenske podjetnice in coachinje Urške Jež. Na dogodku je prvič sodeloval tudi novo nastajajoči sklad RUJ Ventures, potencialne investitorje pa sta navdušila tudi sva slovenska startupa, in sicer Reusable Technologies in Farma Sistemi.

Potencialnim investitorjem, med katerimi so sedeli tudi vlagatelji iz Avstrije, Nemčije, Madžarske in Španije, prvič pa tudi predstavniki novo nastajajočega sklada RUJ Ventures, so se sicer predstavili še startupi Precision Sports Technology (www.precisionsportstech.com), Pureoceans (www.puroceans.com), TechBehemoths (https://techbehemoths.com), UX Mining (https://uxmining.com), SUSTEAM (www.susteam.at) in Artsip (https://artsip.at). Slovenski startup Farma Sistemi (www.farma-sistemi.com) je navdušil v kategoriji ‘super heroji’. Omenjene startup ekipe so bile izbrane med kar 323 startupi iz 34 držav, ki so se prijavili za vključitev v prvi program pospeševalnika HUMMELNEST, kjer Raiffeisen Landesbank nastopa v vlogi tako investitorja kot sponzorja programa.

Med omenjenimi je še posebej navdušila ekipa Precision Sports Technology, ki je prepričala tako Raiffeisen-Landesbank Steiermark kot RUJ Ventures, da so ekipi ob zaključku dogodka ponudili možnost pridobitve skupno kar 100.000 evrov.

Vir: Pikanai d.o.o.