Mednarodna poletna šola politične ekologije 2022 bo letos potekala pod naslovom Novi koncepti za pravične tranzicije: k dobremu življenju znotraj planetarnih omejitev.

Kje: Ljubljana, Fakulteta za družbene vede UL (in preko zoom-a)
Kdaj: 27. junij – 1. julij 2022

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2022 želi oživiti prostor za izmenjavo mnenj, razpravo in kritični razmislek o sodobnih raziskavah, praksah, metodologijah in procesih za pravične, vključujoče in deliberativne tranzicije k dobremu življenju znotraj planetarnih omejitev. Tranzicije že potekajo in so neizogibne, naslovili pa bodo tistih nekaj področij, ki so še posebej izpostavljena: država in demokracija, energija in promet, potrošnja in proizvodnja ter raba zemlje.

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2022 je namenjena študentom, raziskovalcem, akademikom, uradnikom, civilni družbi, medijem ter vsem, ki jih okoljska in ekološka vprašanja kakorkoli zanimajo. Udeležba na poletni šoli je BREZPLAČNA.

Več o Mednarodni poletni šoli politične ekologije najdete na spletni strani https://www.politicalecology-ljubljana.si/, kjer se lahko na dogodek tudi prijavite.

Rok za prijave:
– do 15. aprila 2022: magistrski in doktorski študentje, ki želite pridobiti kredite ECTS,
– do 15. maja 2022: vsi ostali udeleženci.

Vir: Care4Climate