V družbi Marles hiše Maribor želijo svoje znanje predajati mladim ter tako prispevati tudi k razvoju stroke in prepoznavnosti podjetja. Janko Trebše, tehnični direktor Marlesa, je na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani v sklopu predavanja: Skoraj nič – energijske stavbe 2024 – realnost in nič več nadstandard, predstavljal Marlesove prebojne rešitve v trajnostni gradnji z lesom.

Marles je največji in najstarejši slovenski proizvajalec lesenih objektov. Kot primarni gradbeni material za svoje objekte uporablja  les v različnih oblikah. »Les uporabljamo kot material za nosilno konstrukcijo sten, stropov in ostrešij, kot izolacijski material, vgrajujemo lesena okna in stopnice ter uporabljamo različne lesene obloge tako v notranjosti objektov, kot na fasadi,« pojasnjuje Trebše.

Za Marles je trajnostni razvoj v središču pozornosti in njihove zelene inovacije postavljajo nove trende bivanja. Z domovi iz lesene konstrukcije gradijo habitate prihodnosti, ki se vračajo nazaj k naravi in znižujejo ogljični odtis gradnje in bivanja.

Dogodek je bil namenjen strokovnemu izpopolnjevanju za arhitekte, projektante in energetske svetovalce. Ponudil je poglobljen vpogled v najnovejše trende in tehnologije na področju trajnostne gradnje.

Vir: Marles hiše d.o.o.