Pod geslom »Voda povezuje« bo 3. slovenski kongres o vodah potekal 19. in 20. oktobra 2023 v Grand Hotelu Primus na Ptuju. Na kongresu bodo v dialogu med strokami, organizacijami in interesnimi skupinami razpravljali o ključnih zadevah upravljanja voda v Sloveniji.

 Z upravljanjem voda ima pri nas opraviti veliko strokovnjakov s skoraj vseh tematskih področij, zato nam eno redkih priložnosti, ko lahko s poznavalci izmenjamo svoja mnenja, ponuja prav SLOVENSKI KONGRES O VODAH, ki ga tokrat pod okriljem 23 strokovnih društev in združenj, ki se ukvarjajo z vodami, organizirajo že tretjič po vrsti. Naš cilj je v okviru dvodnevnega programa na kongresu predstaviti strokovne poglede in pristope v zvezi z varstvom, urejanjem in rabo voda ter širiti znanje in razumevanje o zadevah, ki so nam vsem skupne in ki bi morale opredeljevati ključne okvire politike upravljanja voda.

Na kongresu bodo soočili mnenja ekologi, biologi in naravovarstveniki, krajinski arhitekti, geologi, hidrologi in hidrotehniki, vodarji, komunalni in prometni inženirji ter gradbeniki, geografi, gozdarji in energetiki, pa tudi sociologi in politologi ter ekonomisti in pravniki.

 Vir: SDZV