Podjetje EUDOM, d.o.o., so.p. (del skupine EUTRIP) skupaj s partnerjem podjetjem ZEOS, d.o.o. in njihovim projektom Life Spodbujamo e-krožno želi z Izposojo stvari podpreti ponovno uporabo in izposojo obstoječih materialov in izdelkov. Stremimo k podaljševanju življenjske dobe izdelkov in zmanjševanju količine odpadkov. Naša aktivnost ustvarja dodano vrednost s področja trajnostnih virov energije. Za majhen prispevek si lahko izposodite izdelke in orodja, ki jih ne potrebujete vsak dan, za priložnostna opravila, kot tudi izdelke za vsakdanjo uporabo. Dogodek bo v petek, 27. 10. 2023 v Radljah ob Dravi.

Številni, a redko uporabljeni izdelki, se kopičijo po naših domovih. Izdelke pogosto kupimo v trenutnem navdihu, brez razmisleka ali jih bomo zagotovo potrebovali. Naša prizadevanja so naravnana k delitvi, ponovni uporabi, popravilu, prenovi in recikliranju obstoječih materialov in izdelkov, kakor dolgo je to mogoče.

Ciljna skupina za izposojo izdelkov je zgornje Dravska dolina. Na dogodku bo predstavljen projekt in njegov namen, razstavljeni bodo nekateri izdelki, ki si jih je že mogoče izposoditi, prikazana pa bo tudi nova spletna stran in način izposoje izdelkov.

Vir: Eutrip d.o.o.