Kranjsko podjetje S&T Iskratel, ki je septembra lani nastalo z združitvijo telekomunikacijskega podjetja Iskratel ter ponudnika informacijskih rešitev S&T Slovenija in je del tehnološke skupine Kontron s sedežem v avstrijskem Linzu, ima od začetka julija novo ime. Preimenovalo se je v Kontron, skupina S&T Iskratel pa je odslej skupina Kontron SI.

V podjetju so v sporočilu za javnost poudarili, da sedež in portfelj družbe ostajata nespremenjena, prav tako njena usmeritev. Podjetje Kontron bo tudi pod spremenjenim imenom zagotavljalo napredne, zanesljive, pametne in varne informacijske in komunikacijske rešitve za bolje povezan svet, zagotavljata glavna direktorja Sašo Berger in Robert Kuzmič. Sprememba imena ne spreminja ostalih osebnih podatkov družbe, niti organizacijske strukture, portfelja rešitev in storitev ter odnosa do kupcev in partnerjev.

Kontron je lani ustvaril 112,8 milijonov evrov prihrankov in 18,6 milijonov € dobička. Je na prvem mestu med slovenskimi podjetji IKT. Med vodilnimi ponudniki komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo je trgu ponudil najhitrejši optični omreži terminal na svetu. Ta proizvod bo še naprej nosil ime Iskratel Lumia T6. V podjetju je več kot 650 zaposlenih.

Vir: STA, FM