Na svetovni dan Zemlje, 22. aprila 2024 bodo na Planinski zvezi predstavili trajnostno iniciativo z naslovom Gorski bivaki iz odpadnih pločevink, ki nastaja v partnerskem sodelovanju Planinske zveze Slovenije (PZS) in pod okriljem blagovne znamke Laško.
Bivak za bele vrhove (Bivak) je projekt ozaveščanja o pomembnosti skrbi za čistejše okolje, v katerem bodo sklenili krog od odpadne, odvržene pločevinke, do njene predelave in izdelave aluminijastih plošč, ki bodo služile nastanku in v letu 2025 postavitvi treh bivakov v slovenskih gorah. Projekt je del širše iniciative okoljskih prizadevanj znamke Laško in PZS s pojmovanjem Drobni koraki za bele vrhove, kjer si skupaj s projektnimi partnerji prizadevajo za ohranjanje gorskih habitatov in delujejo na področju naravovarstva v slovenskih alpskih in predalpskih območjih.
Z iniciativo pa ne bodo naslavljali zgolj okoljske problematike, temveč združevali in slavili slovensko obrtniško odličnost, saj se ji pridružuje še vrsta pomembnih partnerjev iz podjetij SloPak, Talum, Impol, KOV in drugih, brez katerih tega projekta ne bi izvedli.

Vir: Planinska zveza Slovenije