Elan s kolekcijo koles postaja ponudnik športne opreme za vsak dan v letu. Po novem bodo izdelovali tudi e-kolesa, s čimer se dopolnjuje ponudba klasičnih gorskih in treking koles. V kolekciji klasičnih koles imajo 14 ženskih, moških in otroških modelov koles. Kolesarski program so dopolnili tudi s kolesarskimi dodatki – čeladami kot bistvenimi elementi varnega kolesarjenja ter z izborom športnih oblačil za kolesarjenje.

Mag. Leon Korošec, podpredsednik skupine in direktor zimsko-športne divizije, je predstavil razvoj skupine Elan: »Predstavitev  celovite kolekcije e-koles in klasičnih koles je nov pomemben mejnik v razvoju blagovne znamke Elan. Verjamemo, da aktivno preživljanje prostega časa skupaj s prijatelji in družino v pristnem gorskem okolju pozitivno vpliva na dobro počutje posameznika. Zato kot znamka aktivno razvijamo nove programe, ki podpirajo našo »Always Good Times« strategijo. Po drugi strani pa imajo električna kolesa potencial, da v alpskih okoljih nadomestijo motorizirane oblike premikanja in s tem odločno pripomorejo k prepotrebnemu zmanjšanju ogljičnega odtisa

Elanova kolekcija koles je razdeljena na dva programa. Prvi del programa so gorska in treking kolesa za ženske, moške in otroke, ki so bila razvita skupaj z licenčnim partnerjem. Kolesa bodo ekskluzivno na voljo le v Hervisu, v Elanovi trgovini v Begunjah in v Elanovi spletni trgovini. Drugi del programa zavzemajo inovativna in visokokakovostna e-kolesa, plod Elanove produktno-razvojne ekipe.

Vir: Elan d.o.o.