Leta 2015 je OZN sprejel Agendo 2030 za trajnostni razvoj. S tem je v sklopu treh vej – ekonomske, socialne in okoljske – definirala 17 ciljev, ki jih bodo do leta 2030 morale uresničiti vse države sveta.

Od takrat je pretekla skoraj polovica zadanega obdobja – koliko sprememb pa se je dejansko zgodilo? Ali sploh vemo kje in kako začeti? Kako so se s tem spoprijela slovenska podjetja?

Na našo tradicionalno okroglo mizo ob dnevu žena smo tokrat povabile slovenske strokovnjakinje za trajnostni razvoj podjetij. Z njimi se bomo pogovorile o strategijah, potrebnih za implementacijo trajnostnih praks ter načinih, ki se jih poslužujejo v uspešnih slovenskih podjetjih. Povprašale jih bomo o finančnem vidiku trajnosti, zakaj ravno ta največkrat predstavlja osnovno oviro, in kako bi lahko podjetja cilje trajnostnega razvoja izkoristila v svoj prid. Pomembna tema pogovora bo tudi trajnostni marketing, za zaključek pa se bomo v duhu 8. marca dotaknile tudi problematike enakopravnosti med spoloma ter kakšno vlogo ta igra pri trajnostnem razvoju gospodarstva.

Naše gostje bodo:

Vanesa Čanji, direktorica podjetja Fit media, urednica pri Zelena Slovenija

Alenka Recelj Mercina, koordinatorka uvajanja trajnostnega razvoja, NLB

Dr. Marta Svoljšak Jerman, direktorica področja Trajnost, kakovost in varnost, Petrol

Nataša Češnovar Gregorc, direktorica za raziskave in razvoj, SBU Savoury Spreads, Atlantic Grupa

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite ter prisluhnete pogovoru, ki bo potekal v četrtek, 10. marca 2022, ob 18. uri na platformi ZOOM.

PRIJAVE so možne na povezavi: https://www.eventbrite.com/e/okrogla-miza-trynost-ne-ce-ampak-kdaj-in-kako-tickets-280410323827

Vir: Društvo študentk poslovnih ved