V drugi epizodi o prenovi Nacionalno energetskega podnebnega načrta smo se pogovarjali z direktorico Gospodarske zbornice Vesno Nahtigal.

Vabljeni, da poslušate podcast na vseh kanalih, vključno z Apple Podcasts in Spotify Podcasts. Posnetek si lahko ogledate tudi na YouTubeu.

Z ga. Nahtigal smo se pogovarjali o pomenu NEPN za gospodarstvo, kakšen vpliv bo imela prenova na sektor energetike in razvoj tehnologij. Opredelila je mesto industrije v NEPN in kako se ukvarja s pomenom industrije in njeno konkurenčnostjo. Vprašali smo jo tudi, kaj meni, da je največji izziv, ki ga mora slovenska industrija premagati, da bi dosegla cilje, zastavljene v NEPN. Za konec smo se pogovarjali še o komentarju GZS na nov predlog NEPN in o videnih pomanjljivostih načrta.

S tem podcastom želimo mladi mladim predstavili aktualne teme v trajnostnem razvoju, dobre prakse podjetij in razložiti, zakaj določene slabše prakse ne delujejo in jih tako opolnomočiti za delovanje v trajnostnem sektorju. Zavedamo se, da je osnovno znanje o trajnostnem razvoju v praksi ključno za vsakega, ki vstopa na trg dela, mladim pa prav tako želimo dati priložnost aktivnega vključevanja.

Vabljeni, da poslušate podcast na vseh kanalih, vključno z Apple Podcasts in Spotify Podcasts, posnetek si lahko ogledate tudi na YouTubeu.