Letošnjih 25 prejemnikov PRO PR GLOBE Awards prihaja iz 15 držav in jim bodo podeljena edinstvena umetniška dela Akademije umetnosti Novega Sada, Univerze v Novem Sadu. Podelitev priznanj bo potekala 15. marca 2024 v Hotelu Mona Plaza, Beograd, kjer bo tudi 21. jubilejna izdaja mednarodne PRO PR Konference.

Priznanja iz Slovenije so prejeli: Sabrina Pečelin, vodja odnosov z javnostmi v Porsche Slovenija, Alenka Vidic Praprotnik, izvršna direktorica o28 komunikacijske skupine, in Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacij in trajnosti v A1 Slovenija in A1 Srbija.

PRO PR GLOBE Awards je edini program nagrajevanja posameznikov, ki s svojim delom prispevajo k boljši percepciji pozicioniranja stroke odnosov z javnostmi na globalni, regionalni in lokalni ravni. Poudarek je na posameznikih, ne na projektih. Priznanje se podeljuje v skladu s javno dostopnimi pravili. Komisija, v kateri so pretekli dobitniki in člani organizacijskega odbora, odloča o nagrajencih na podlagi podatkov, zbranih po postopku nominacije, ki vključuje: pregled biografije, medijskih objav in drugih relevantnih javnih virov informacij, ki lahko potrdijo kredibilnost in strokovnost kandidata v postopku nominacije in izbora za nagrade PRO PR GLOBE.  

Od leta 2017 je PRO PR GLOBE Awards edini program nagrad, v katerem kandidate nominirajo štiri svetovne komunikacijske organizacije: International Public Relations Association (Mednarodno združenje za odnose z javnostmi) – IPRA, International Communication Consulting Organisation (Mednarodna organizacija za komunikacijsko svetovanje) – ICCO, The Public Relations and Communications Association (Združenje za odnose z javnostmi in komunikacije) – PRCA in Chartered Institute of Public Relations (Društvo za odnose z javnostmi z nazivom Chartered) – CIPR.

Vir: Press Clipping d.o.o.