Družba cargo-partner je leta 2019 tik ob ljubljanskem letališču zgradila enega največjih logističnih centrov v regiji, zaradi strme rasti poslovanja pa so se odločili za predčasno širitev skladišča. Nove prostore, ki so skupno površino kompleksa povečali na 39.100 m2, bodo slavnostno otvorili v četrtek, 15. decembra, na dogodku pa bodo med drugim prikazali tudi dostavo paketa z dronom.

Leta 2019 je družba cargo-partner tik ob ljubljanskem letališču zgradila Logistični center, enega večjih v skupini in v regiji. Zaradi strme rasti poslovanja ter velikega povpraševanja na trgu so skladiščne kapacitete zapolnili v dobrem letu dni, zaradi česar so se odločili za predčasno širitev skladišča.

Z gradnjo novega skladiščnega objekta, ki se je začela januarja 2022, se je skupna površina kompleksa povečala na 39.100 m2, logistični center pa ima sedaj 48.000 paletnih mest. Investicija vredna 12 milijonov evrov bo ustvarila 30 novih delovnih mest.

cargo partner ESG 174 175
Slika je simbolična (Foto: cargo-partner)

Trak bodo rezali v četrtek
V četrtek, 15. decembra bodo priredili tiskovno konferenco, kjer bosta prisotna direktor cargo-partner v Sloveniji, Viktor Kastelic, ter lastnik in CEO cargo-partner v Avstriji, Stefan Krauter. Predstavitev bo potekala večinoma v slovenskem jeziku, deloma pa tudi v angleškem jeziku.

Po zaključku bodo slavnostno prerezali trak ter si nove skladiščne prostore tudi ogledali. Glede na to, da je del novega objekta namenjen oskrbovanju spletnih trgovin bodo tekom ogleda skladiščnih prostorov prikazali tudi dostavo paketa z dronom.

Vir: cargo-partner