Največja svetovna kemijska družba BASF ponovno odpira prijave na veliki inovacijski natečaj BASF Innovation Hub 2023, namenjen tudi zagonskim podjetjem in posameznim inovatorjem iz Slovenije. Sodelovanje na natečaju je brezplačno, prijavljene ideje pa morajo ponuditi konkretne rešitve na področju zelenega in digitalnega prehoda. BASF Innovation Hub 2023 se osredotoča na Čiste tehnologije, Krožnost in Strategije od kmetije do vilice – več o posamezni temi je dostopno na uradni spletni strani natečaja www.join-innovationhub.com.

“Svet zagonskih podjetij je vznemirljiv. Nikoli namreč ne veš, kakšne ideje imajo v svojih mislih ljudje, ki ustvarjajo nekaj iz nič, pa vendar ustvarjajo nekaj, kar lahko olajša življenje ali izboljša potrebe človeštva. Vse te zamisli seveda ostanejo zgolj na papirju, če jim ni  zagotovljena potrebna podpora, da se uresničijo, postanejo uporabne in koristne ter vzdržne na prostem trgu. Trajnost stoji v ozadju letošnjega natečaja. Njegova krovna tema »Envision 2050« je namreč v skladu z našo vizijo – da bo Evropa do leta 2050 postala prva podnebno nevtralna celina,” je dejal Simon Franko, generalni direktor družbe BASF v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

Prijave za BASF Innovation Hub 2023 so odprte od 30. maja do 29. septembra 2023, do polnoči. Edini pogoj za sodelovanje je, da so člani zagonskih podjetij ali posamezni inovatorji starejši od 18 let. Udeleženci iz Slovenije bodo imeli priložnost predstaviti svoje ideje v skupini, skupaj z udeleženci iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Madžarske. Dva najboljša se bosta uvrstila v veliki finale, kjer bosta ponovno predstavila vsak svojo idejo, skupaj s preostalimi zmagovalci iz 11-ih držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. Zmagovalec velikega finala bo prejel nagrado v višini 5.000 evrov bruto.

Več informacij o natečaju BASF Innovation Hub 2023 ter pogojih in načinu prijave je na voljo na uradni spletni strani http://www.join-innovationhub.com/ in na uradnem YouTube kanalu dogodka https://www.youtube.com/@basfinnovationhub/streams.

Vir: BASF Slovenija