Četrtek, 6. 6. 2024, 9.-11.30 ure

Spletna platforma Zoom

 

Cilj direktive o skrbnem pregledu v podjetjih glede trajnostnosti je okrepiti varstvo okolja in človekovih pravic v EU in po svetu. Direktiva o skrbnem pregledu uvaja obveznosti velikih podjetij v zvezi z dejanskimi in morebitnimi škodljivimi vplivi njihovih dejavnosti ter dejavnosti njihovih hčerinskih družb in poslovnih partnerjev na človekove pravice in okolje. Dotika se torej celotne vrednostne verige podjetja – od pridobivanja surovin do distribucije in uporabe končnega izdelka ter vključuje pridobivanje blaga, storitev ali investicij, potrebnih za delovanje organizacije. Trajnostno upravljanje vrednostne verige je za mnoge še vedno izziv, saj gre za kompleksen sistem raznolikih dobaviteljev in poddobaviteljev. Pa vendar je učinkovito upravljanje vrednostne verige neizogiben del za doseganje trajnostnih ciljev podjetja.

Kaj za podjetja pomeni direktiva o skrbnem pregledu podjetij glede trajnostnosti?
Kako podjetja pristopajo k trajnostnemu upravljanju vrednostne verige?
Katere vidike trajnostnosti oz. ESG (okolje, družba, upravljanje) vključujejo v upravljanje svoje dobaviteljske verige?
S katerimi ključnimi izzivi se podjetja srečujejo v odnosu z dobavitelji za doseganje trajnostnih ciljev?
Kakšne so priložnosti trajnostnega upravljanja vrednostne verige?

 

Program:*

9.00       Uvod Akademija Zelena Slovenija

9.10       Skrbni pregled s področja trajnostnosti – med zakonodajnimi in tržnimi zahtevami in priložnostmi; mag. Vanesa Čanji, direktorica, Fit media d.o.o./Zelena Slovenija

9.45-10.45           Primeri prakse:

  • Dobavitelji kot ključni deležniki pri doseganju trajnostnih ciljev; Samo Pergar, družbena odgovornost v nabavi, Lidl Slovenija d.o.o. k.d.
  • Izzivi trajnostne dobavne verige pri proizvodnji sladoleda in čokoladnih izdelkov; Rok Oblak, okoljski inženir, Incom d.o.o.
  • Vpliv regulativ in ESG na nabavo – ključ je v povezovanju; Mojca Kodre, strokovnjakinja sistema kakovosti, Atlantic Droga Kolinska d.o.o.

10.45     Odmor

10.55     Razprava

11.15     Zaključek

*Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

 

Za člane Zelenega omrežja Slovenije in Zelenega omrežja študentov je udeležba BREZPLAČNA. Konference se lahko brezplačno udeleži več zaposlenih iz istega podjetja oz. organizacije.

Za udeležence nečlane je kotizacija 180 € + ddv / osebo.

 

NE SPREGLEJTE!

Včlanite se v Zeleno omrežje Slovenije in koristite brezplačno udeležbo na strokovni konferenci. Več o Zelenem omrežju Slovenije in možnost včlanitve na tej povezavi. Za dodatne informacije smo vam na voljo na spodnjem kontaktu.

 

Konferenca je zaključena.

 

Prijeten pozdrav.

Ekipa Akademije Zelena Slovenija

 

Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl
Vodja projektov
t: 03 42 66 716
e: info@zelenaslovenija.si