Četrtek, 23. 6. 2022, od 9.-12.30 ure

Spletna platforma Zoom

 

Pridružite se nam na spletni konferenci, kjer bodo člani Zelenega omrežja Slovenije, ki sodelujejo v natečaju »Trajnostna zaveza, ki prepriča«, predstavili svoje trajnostne zaveze, cilje in ukrepe do uresničitve.

Podjetja se vse bolj zavedajo svojih vplivov na naravno in družbeno okolje ter prepoznavajo pomen trajnostnega razvoja za upravljanje podjetja. Zato so nekatera že sprejela trajnostne zaveze in si zastavila cilje, ki sledijo ciljem trajnostnega razvoja OZN.

V uvodnem predavanju bo predstavljen pomen trajnostnih zavez za upravljanje podjetja oziroma organizacije in na čem naj bo fokus.

Program:*

9.00       Uvodni pozdrav

9.10       Predavanje:

Pomen trajnostnih zavez in njihov fokus; mag. Vanesa Čanji, strokovnjakinja s področja trajnostnega razvoja in direktorica podjetja Fit media d.o.o. / Zelena Slovenija

9.40       Primeri prakse:

  • Na poti k ogljični nevtralnosti; Ana Margetič, zagotavljanje kakovosti, Iskratel, d. o. o.
  • Digitalno izobraževanje o varni rabi interneta za slovenske osnovnošolce; Zlatka Poličar, ekspert za družbeno odgovornost – ESG Leader, A1 Slovenija, d. d.
  • Zmanjševanje vpliva računov na okolje; Anja Bučar, vodja marketinga, Fin4Green d.o.o.

Odmor

  • Zagotavljanje kvalitetnega delovnega okolja in dobrega počutja zaposlenih; Lucijana Radošević, koordinatorka projektov, Protim Ržišnik Perc arhitekti in inženirji d.o.o.
  • Ogljična nevtralnost do leta2030; Marko Perak, vodja prodaje in poslovnih operacij, Robust d.o.o.
  • Zeleni Salus za zeleno prihodnost; Slaviša Đokič, vodja marketinga in strateške nabave, Salus, Veletrgovina, d.o.o.
  • Ogljična nevtralnost iz proizvodnje in oskrbne verige; Blaž Medja, vodja trajnostnega razvoja, Pivovarna Laško Union d.o.o.
  • Za lažje doseganje prehranskega ravnovesja in bolj zdravo prehrano; Nataša Češnovar Gregorc, R&D direktorica v strateško poslovni enoti delikatesnih namazov, Atlantic Droga Kolinska, d.o.o.
  • Ogljično nevtralna proizvodnja cementa z minimalnimi vplivi na okolje; Salonit Anhovo d.d.

12.30     Zaključek

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Udeležba na spletni konferenci je BREZPLAČNA, potrebna je predhodna prijava. Prijave sprejemamo do srede, 22. 6. 2022. Po prijavi boste prejeli več informacij o udeležbi na delavnici.

Spletna konferenca je zaključena

 

Ekipa Akademije Zelena Slovenija

Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl
Vodja projektov
t: 03 42 66 716
e: info@zelenaslovenija.si