Akcija!

Energenti z vidika konkurenčnosti gospodarstva in razogljičenja

Predavanja predstavljajo aktualna vprašanja podjetij glede zagotavljanja energetske stabilnosti, ki so povezana tudi z njihovimi prizadevanji na poti do razogljičenja.

109,20 EUR cena brez DDV

Razmere na trgu in negotovost glede oskrbe odpirajo več vprašanj – od izbire energenta, tako z vidika dostopnosti, cenovne politike, vplivov na proizvodnjo, pa tudi tematika razogljičenja, kar so izzivi v gospodarstvu. Zaradi hitrih strateških sprememb podjetja potrebujejo jasne informacije tako s strani regulatorja glede stanja energentov na trgu kot tudi z vidika razogljičenja za doseganje nacionalnih in EU ciljev.

V okviru spletne konference uvodni predstavitvi pregleda zakonodaje na področju energentov sledijo primeri tržne ponudbe, nato primeri prakse, ki ponazarjajo, kako se nekatera podjetja soočajo s hitrimi energetskimi spremembami in s katerimi ukrepi sledijo razogljičenju procesov.

Sklop predavanj je iz spletne konference in vključuje naslednje teme:

  • Pregled ključnih politik in zakonodaje s področja energentov in razogljičenja gospodarstva; Lea Cimerman, Tax-Fin-Lex, d.o.o.
  • Izzivi obnovljivih virov energije v dobaviteljski verigi; Marta Svoljšak Jerman, Petrol d.d., Ljubljana
  • Koliko elektromobilnost podpira prehod podjetij v razogljičenje – od zakonodaje do izvedbe in funkcionalnosti; Dušan Lukič, Porsche Slovenija d.o.o.
  • Zmanjševanje stroškov oskrbe in ogljičnega odtisa s samooskrbo z energijo sonca; Vito Panič, vodja službe za prodajo in odkup ključnim strankam, GEN-I, d.o.o.
  • Razogličenje v jeklarnah Skupine SIJ; Samo Lečnik, vodja energetike, SIJ d.d.
  • Zelena in pametna transformacija v industriji aluminija; Stanislav Kores, vodja strateškega razvoja, Talum d.d. Kidričevo
  • Z inovacijami in energetskimi rešitvami do razogljičenja; Matjaž Marovt, izvršni direktor industrijskega področja, Adria Mobil d.o.o.
  • S trajnostnim poslovanjem in učinkovito rabo energije do manjšega ogljičnega odtisa banke; Stefan Spiroski, svetovalec uprave in ESG koordinator, Nova KBM d.d.

Dodatne učne vsebine